Lukša (TOP 09): Europoslankyně Konečná se mýlí

20.07.2015 11:48

S překvapením jsem si přečetl článek Kateřiny Konečné „Křesťanské koncentrační tábory“. Omluvit tuto komunistickou europoslankyni může snad pouze její věk.

Lukša (TOP 09): Europoslankyně Konečná se mýlí
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Přesto by však nebylo na škodu, kdyby se podívala do historie a zjistila tak, že čeští křesťané nebyli organizátory koncentračních táborů. Za druhé světové války naši křesťané i kněží v těchto táborech smrti, které fašisté zinscenovali k likvidaci těch, kteří byli nepohodlní, umírali. Pokud zástupci církví, a to nejen katolických, nabídli vládě pomoc s výběrem uprchlíků i následnou starostí o ně, nevidím nic špatného na tom, že Česká republika bude preferovat křesťany. Křesťanské rodiny jsou mnohem blíž našim občanům nežli muslimové. Majetek, jenž byl kdysi církvím odejmut a dnes po částech navracen, nedává církvím do rukou žádnou moc.

Naopak církve na obcích a městech vytvářejí zaměstnanost. A pokud se nepletu, je v České republice svoboda vyznání, takže nikoho z nás nemůže pohoršovat, stojí-li vedle představitele státu vysoký představitel církve. Koneckonců KSČM v poslední době oslavovala Jana Husa. I on byl církevním hodnostářem. Jsme malou zemí ve středu Evropy, máme svých problémů dost a počet uprchlíků, který má Česká republika přijmout a vláda dojednala, je, myslím, adekvátní našim možnostem. Nejsem si jist, že všichni ti mladí muži, kteří utíkají ze svých domovů, jsou politickými uprchlíky. V mnohých případech se rozhodně jedná o ekonomickou migraci. Vyčítat vládním představitelům jejich vyznání, patří opravdu do dob minulých. Nevím, zdali všichni lidé hrdě prohlašují, že jsou ateisté, ale stejně hrdí jsou i křesťané či husité. Nakonec o uctívání Jana Husa si mohla europoslankyně přečíst i ve svém stranickém tisku. Před týdnem totiž ta samá Kateřina Konečná pranýřovala církve, že uprchlíkům nepomáhají. Mládí je někdy výhodou, ale v tomto případě zbrklost, se kterou vyjadřuje tato mladá žena své názory, působí poněkud neprofesionálně.

Pavol Lukša, starosta Čeladné

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.