Lukša (TOP 09): Neodebírejme si možnost chránit bezpečí

11.01.2016 10:22

Komentář ke záměru zrušení pravomoci provádět měření rychlosti městskou policií.

Lukša (TOP 09): Neodebírejme si možnost chránit bezpečí
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

To je poslední návrh senátora Kubery. Senátor Kubera má mnohdy zajímavé nápady, nicméně tentokrát je to ten případ, kdy s ním nemohu souhlasit. Na první pohled to zní jistě populárně. „Otravná“ městská policie si stojí za bukem a vybírá pokuty jako na běžícím páse, řekne si mnohý občan. Městská policie se má samozřejmě také starat o bezpečnost, prevenci kriminality, dohlížet nad udržováním pořádku na veřejných prostranstvích a má mnoho dalších povinností. Městská, respektive obecní policie se pravomocí kontrolovat rychlost také může starat o naši bezpečnost.

Například bezpečnost dětí v místech kolem škol, hřišť či obecně na místech, kde je zvýšená frekvence jejich pohybu. Nebo zkrátka hlavně v místech, která jsou tradičně riziková. Co se týká označení měřeného úseku, tak to je v pořádku, neboť cílem nemá být vybrat co nejvíce na pokutách, ale právě chránit život a zdraví vlastních občanů. To v jaké míře se městská policie věnuje té které činnosti, zda hlídá na správných místech, ve správný čas a jestli pravomoci nevyužívá špatně, je pak věcí vedení města či obce. Svoje město přece musí dobře znát a na základě toho je třeba určit takové priority, aby faktický výkon práce policie byl ke skutečnému prospěchu. Pokud to nedělá, tak takové reprezentaci bychom měli ve volbách vystavit stopku. To je tím řešením. Neodebírat pravomoc, která může zachránit život, ale používat pravomoc užitečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …