Lukša (TOP 09): Smysl života

14.11.2015 8:35

V poslední době vyvěrají na povrch lidské vlastnosti, které bychom se spíše měli snažit potlačit.

Lukša (TOP 09): Smysl života
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Vzrůstá agresivita u dětí a není výjimkou, kdy dítko předškolního věku přepadne a snaží se oloupit seniory. V restauracích najdeme v nočních hodinách 14leté děti a nikomu nechybí. Řešíme utečence, a to často způsobem, kdy zapomínáme na soucit a házíme všechny do jednoho pytle.

Když někdo přijde do naší republiky, je bezpodmínečně nutné, aby dodržoval naše zákony, a to bez výjimek. Nátlakové akce, které se v posledních dnech objevují v utečeneckých táborech, jsou pouze vrcholem ledovce a jenom odrazují naše občany od chuti pomoci těm, kteří si tuto pomoc opravdu zaslouží.

Ani česká politika se nevyhýbá skandálům a roztržkám, ať už v řadách jednotlivých politických hnutí či stranách a pro občany z toho plyne jediné, má vůbec smysl chodit k volebním urnám a věřit, že právě ten politik, kterému dali svůj hlas, bude řádně zastupovat zájmy občanů? Je třeba říct, že v naší republice je převaha slušných a poctivých lidí a samozřejmě i politiků, jenže ti nejsou vidět.

A naše společnost ve veřejném prostoru registruje pouze jakousi hrůznou černou kroniku, jež neguje vše dobré a pozitivní. Přimlouval bych se, aby různé šarvátky a hlasité výměny názorů ustoupily rozumu a hledání společné cesty ku prospěchu nás všech. Pokud dospělí nedovedou řešit své spory v klidu, jsou špatným příkladem pro děti a mladou generaci. Honba za různými cíli a touhami nám bere čas věnovat se dětem a rodině, což je ten nejšpatnější výsledek.

Blíží se Vánoce a právě v tomto čase pojďme přehodnotit, co je a není skutečně důležité a svůj čas věnujme věcem podstatným a smysluplným, které pomohou obohatit náš život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace