Lukša (TOP 09): Zápisy do prvních tříd začínají

18.01.2016 11:20

Pod vánočními stromečky dětí, které se chystají do školy, se objevily aktovky, batohy, penály a spousta jiných potřeb, které budou letos v září potřebovat.

Lukša (TOP 09): Zápisy do prvních tříd začínají
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Ale nežli jim denní povinnosti nastanou, čeká je zápis do prvních tříd. Některé se těší více, jiné méně, ale nejen dětem, také rodičům nastanou povinnosti. I u zápisů může děti potkat zkouška toho, jak jsou samostatné a co všechno dovedou. Každá ze základních škol pojímá zápis trošku jinak, ale i když dítě u zápisu neuspěje, není to žádná katastrofa. Pokud je totiž hravé a evidentně se ještě nedokáže soustředit, je pro něj případně další rok strávený v mateřské školce tím nejlepším řešením. U nás v obci proběhne zápis prvňáčků 21. ledna. A protože naše základní škola patří k těm nejlepším, věřím, že se bude dětem i jejich rodičům líbit. Dnešní malí školáci jsou trochu jiní, než jsme bývali my. Znají počítače, mobilní telefony a občas jim chybí běžné povídání, pohádky a čas strávený s rodiči či prarodiči. Každá doba nese své, ale věřme, že i dnešní děti jsou stejní rošťáci jako jsme bývali my a prožívají stejné radosti i stesky jako naše generace. Na děti čekají nové povinnosti, ale i spousta poznání.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu