Luzar (KSČM): Špatný sen premiéra

02.09.2017 6:31

Včerejší den před soudem byl těžkou zkouškou pro premiéra Bohuslava Sobotku. Tento sociálnědemokratický politik dosáhl ve svém věku snad všeho, co od politiky mohl očekávat. A snad to bylo právě mládí, které jej pohánělo vpřed v rozhodování podle manažerských příruček, a ne podle zdravého selského rozumu zkušeného člověka, a napomohl tak vzniku jednoho z největších tunelů polistopadové éry, kauze OKD. Vstoupil sice do už rozjetého vlaku pochybné privatizace, kterou provázely od samého počátku chyby a podvody, ale k nim se dnes už nikdo nechce hlásit.

Luzar (KSČM): Špatný sen premiéra
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Soud stojí před velmi těžkým úkolem, protože musí pojmenovat viníky. Dnes už snad nikdo nepochybuje o tom, že to byla zlodějna, a to jedna z největších! Zodpovědní lidé z Fondu národního majetku trpí těžkou ztrátou paměti a jednotlivé figurky tohoto divadla si užívají nakradené peníze, jejichž část stále sypou do české politiky. Jedině KSČM zůstala ušetřena těchto špinavých peněz. Dárci totiž moc dobře věděli, komu mají být vděčni za své pohádkové zisky a byli to jen komunisté, kteří vždy stáli proti nim.

Proto je snad už jen pár otázek, které v této kauze OKD zůstaly nezodpovězeny. Jedna je však zcela zásadní. Komu za to putovaly peníze, a je jedno, jestli je nazýváme provizí, odměnou nebo úplatkem? Poslanci KSČM proto navrhli a prosadili v parlamentu usnesení, které tyto otázky obsahuje. (podrobnosti ZDE)

Ale hlavní náš požadavek na vládu je zabezpečit zmapování finančních toků na účtech zainteresovaných osob, příbuzných těchto osob a firem spojených s těmito osobami, které se podílely přímo nebo nepřímo na privatizaci OKD. Tento požadavek bohužel u soudu nezazní. A to i přesto, že stát a jeho služby, od tajných, přes bankovní, až po finančně analytické dnes mají technické prostředky a pravomoci na to, aby prověřily pohyby na účtech, a to i v zahraničí a zpětně. Zázračné zbohatnutí premiéra Grosse (ČSSD) nebo ministra Řebíčka (ODS) by mělo byt vodítkem, jak se to v minulosti dělalo, když se praly peníze.

V této kauze OKD by totiž nemělo jít o to, dostat za každou cenu nějakého malého úředníka do tepláků, ale především by mělo jít o důvěru a splnění slibů těm tisícům zaměstnanců a nájemníků bytů z OKD! 

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…