Lysáková (KSČM): K instalaci obřího plakátu s hákovým křížem

11.03.2014 19:14

Důrazně odmítáme propagaci fašistických symbolů a to dokonce na radnici Statutárního města Liberce (SML).

Lysáková (KSČM): K instalaci obřího plakátu s hákovým křížem
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

K instalaci obřího plakátu s hákovým křížem se hlásí občanské sdružení Dekomunizace. Tento visí z 2. patra liberecké radnice. Plakáty vysvětlující a podporující akci jsou umístěny mimo výlepové plochy a porušují vyhlášku SML. Jsme velmi znepokojeni tím, že souhlas s touto akcí vydalo vedení Statutárního města Liberec bez projednání v orgánech města, zejména v zastupitelstvu.

Upozorňujeme na skutečnost, že tento exces poškozuje i samotné město Liberec a jeho představitele.

Upozorňujeme na skutečnost, že toto není prvním excesem, který poškozuje SML. V červnu 2011 přislíbil účast na 62. Sudetoněmeckých dnech tehdy oficiální primátor Jan Korytář (Změna pro Liberec) bez vědomí zastupitelstva. Podceňování těchto aktivit je jednou z příčin narůstání fašizace společnosti.

Konstatujeme, že V. Putin rozhodně nemá s žádnou komunistickou stranou nic společného a toto spojování zcela záměrně poškozuje i KSČM a přispívá k aktivizaci negativních jevů ve společnosti a provokování násilí.

Vědomé porušování zákonů v této souvislosti by nemělo být přehlíženo. Kvitujeme odezvu občanů, kteří se na nás obracejí a žádají adekvátní opatření. Věříme v demokratický výboj v krymské oblasti a celé Ukrajině.

Zastupitelé SML za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích