MD: Ministerstvo o platbách ČD za dálkovou dopravu teprve jedná

30.07.2014 8:50

letošní příspěvek vychází z dřívějších dohod

MD: Ministerstvo o platbách ČD za dálkovou dopravu teprve jedná
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

V médiích se v posledních dnech objevily informace o tom, že stávající vedení Ministerstva dopravy neúměrně přispělo Českých drahám na dálkovou dopravu. Toto tvrzení není pravdivé, neboť rozsah financování i rozsah objednávky dálkové dopravy ve vztahu k jízdnímu řádu platnému od prosince 2013 vychází z rozhodnutí provedeného už předchozím vedením ministerstva. Výše kompenzace stanovené dodatkem č. 5 ke smlouvě s Českými drahami odpovídá pravidlům nastaveným desetiletou smlouvou o závazku veřejné služby z roku 2009.

Nově Ministerstvo dopravy jedná o rozsahu objednávané dopravy pro jízdní řád 2014/2015, platný od 14. 12. 2014. Ministerstvo usiluje o zavedení několika nových vlaků a současně také o to, aby se rozsah dopravy i způsob finančního zajištění těchto vlaků podařilo sjednat za co nejvýhodnějších podmínek pro stát i občany. ČD mají za úkol připravit kalkulace a teprve potom se bude jednat o výši podpory. Ministr dopravy přitom požaduje, aby ČD maximálně hledaly interní úspory a zohlednily i růst počtu cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…