MF: Generálním ředitelem celní správy se stal Petr Kašpar

03.09.2014 5:43

Ministr financí Andrej Babiš v úterý na základě výběrového řízení pověřil Mgr. Petra Kašpara vykonáváním funkce generálního ředitele Generálního ředitelství cel. Ustanoven do funkce bude podle zákona po získání příslušné bezpečnostní prověrky.

MF: Generálním ředitelem celní správy se stal Petr Kašpar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí ČR

„Petr Kašpar má dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic v Celní správě. Jeho hlavním úkolem bude neúprosný boj proti daňovým únikům,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš.

„Prioritou celní správy by mělo být zefektivňování výběru cel a daní a minimalizace daňových úniků. Budeme proto nadále klást důraz na co nejtěsnější  spolupráci s finanční správou a orgány činnými v trestním řízení v České republice i sousedních zemích. Spolu se svými kolegy, jejichž podpory a stavovské cti si velmi vážím, se budeme snažit plnit i nové úkoly v souvislosti s posilováním trestněprávních i kontrolních kompetencí,“ řekl pověřený generální ředitel GŘC Petr Kašpar.

Petr Kašpar (50) pracuje v Celní správě od roku 1988. V minulosti působil například jako 1. zástupce generálního ředitele GŘC. Do současnosti vykonával funkci ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Ing. Radek Ležatka
vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva financí

reklama

autor: Ministerstvo financí

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…