MMR: Kdy budou první výzvy z nových programů 2014-2020?

30.12.2014 20:39

Předběžné informace o prvních výzvách z programů 2014-2020 jsou již dostupné!

MMR: Kdy budou první výzvy z nových programů 2014-2020?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Předběžné informace najdete na této adrese: www.dotaceEU.cz/harmonogram-vyzev.

Na jednání Rady pro ESI fondy v září tohoto roku byla diskutována problematika schvalování programů a zahájení implementace programů v roce 2015. Pro zajištění informovanosti potenciálních žadatelů a dostatku času na přípravu projektových záměrů bylo dohodnuto, že do konce roku 2014 budou řídicími orgány připraveny předběžné harmonogramy vyhlašování výzev na následující rok a tyto harmonogramy budou zveřejněny. 

Na základě tohoto požadavku připravily řídicí orgány ve spolupráci s partnery a po konzultaci s Ministerstvem pro místní rozvoj – Národním orgánem pro koordinaci (MMR-NOK) předběžné harmonogramy vyhlašování výzev na rok 2015. Vzhledem k tomu, že vyjednávání programů není v tuto chvíli ukončeno a jeho výsledky mohou mít vliv na vyhlášení dílčích výzev, budou předběžné harmonogramy výzev během roku 2015 dále aktualizovány a ve finální podobě projednány na prvním řádném jednání Monitorovacího výboru daného programu.

A co se potenciální žadatelé z předběžného harmonogramu výzev dozví? V jaké prioritní ose / prioritě Unie a v jakém specifickém cíli / opatření bude výzva vyhlášena, jak bude výzva zaměřena – na jaké podporované aktivity, pro jaké příjemce, jak bude výzva nastavena – zda bude kolová či průběžná a předběžné datum vyhlášení výzvy.

Ministerstvo pro místní rozvoj – Národní orgán pro koordinaci se bude i v roce 2015, kdy budou probíhat průběžné aktualizace těchto předběžných harmonogramů výzev, zaměřovat zejména na harmonizaci vyhlašování výzev v oblasti územní dimenze, dosahování synergických efektů, souladu s platnými metodikami pro jednotné metodické prostředí a zohlednění zkušeností z programového období 2007–2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice