MMR: Náměstek s guvernérem diskutovali o sociálním bydlení seniorů

06.03.2014 14:20

První náměstek ministryně pro místní rozvoj Daniel Braun přijal čtvrtý březnový den na MMR delegaci Rozvojové banky Rady Evropy , vedené jejím guvernérem Ralfem Wenzelem. Aktivity banky jsou zaměřeny na podporu sociální soudržnosti v členských státech Rady Evropy. Diskuse se týkala možného využití úvěrů banky pro cíle ČR v oblasti sociální soudržnosti.

MMR: Náměstek s guvernérem diskutovali o sociálním bydlení seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

Daniel Braun informoval o možných oblastech budoucí spolupráce z hlediska politiky bydlení – sociální bydlení pro seniory a energeticky úsporná opatření ve stávajícím bytovém fondu. „Bydlení seniorů, jejichž podíl v celkové populaci se trvale zvyšuje, má výrazně sociální aspekt, a to nejen z hlediska prosté dostupnosti vhodného bydlení, ale i z hlediska prevence sociálního vyloučení této specifické cílové skupiny,“ řekl Braun a doplnil, že by v případě dohody o vhodných podmínkách spolupráce mohl další finanční zdroj vhodně doplnit prostředky státního rozpočtu a rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení zacílené na podporu výstavby sociálního bydlení pro seniory v České republice.

Guvernér Ralf Wenzel sdělil, že aktivity Rozvojové banky Rady Evropy jsou sociálně orientované a podpora sociálního bydlení i energeticky úsporných opatření v budovách pro bydlení patří mezi její dlouhodobé cíle. Protože Státní fond rozvoje bydlení, jehož ředitelka Eva Helclová se jednání rovněž účastnila, připravuje realizaci JESSICA v podmínkách ČR, bylo dohodnuto technické jednání, které by mělo vyústit v analýzu možné koordinace aktivit zaměřených na podporu bydlení v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…