MO: Udělejte něco pro zdraví a podpořte dobrou věc

19.08.2014 14:10

Chrudimští výsadkáři pořádají tuto sobotu charitativní běh na podporu veřejné sbírky pro rodiny vojáků, kteří padli v Afghánistánu. Pro ty, kterým se nechce sportovat, organizátoři připravili neméně zajímavý program – ukázku zbraní a bojové techniky 43. výsadkového praporu.

MO: Udělejte něco pro zdraví a podpořte dobrou věc
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Běh, jenž je poslední akcí kampaně pořádané ve prospěch veřejné sbírky (44665522/0800, variabilní symbol 916), se uskuteční 23. srpna v Chrudimi, kde sloužili čtyři z pěti vojáků, kteří nepřežili útok sebevražedného atentátníka.

Program, který chrudimští výsadkáři přichystali, má dvě části – běh a setkání na letišti 43. výsadkového praporu s ukázkou zbraní, vybavení a bojové techniky. Návštěvníci si zde budou moci nejen pohovořit s výsadkáři, ale také navštívit síň slávy útvaru, která je běžně veřejnosti nepřístupná.

Registrace závodu bude probíhat od 9:00 do 9:45 v místě startu, kterým je prostor Klášterních zahrad vedle Resselova náměstí v Chrudimi. Závod samotný odstartuje v 10:00 hodin. Pořadatelská služba bude na místě a vysvětlí vše potřebné. Cíl běhu bude na cca 3 km vzdáleném letišti 43. výsadkového praporu, kde bude od 11:00 do 14:00 hodin probíhat doprovodný program pro širokou veřejnost.

„Smyslem závodu není zlepšování osobních rekordů, ale morální podpora vojáků potažmo rodin padlých výsadkářů. Čas však bude měřen a 43 nejlepších běžců dostane diplom podepsaný velitelem 43. výsadkového praporu,“ vzkazují pořadatelé. Závodit bude možné jednotlivě i v týmu a běžci mohou jako oděv manifestačně zvolit i maskáče.

Výše startovného je dobrovolná, minimální částka je 50 Kč. Vybrané peníze budou převedeny na konto veřejné sbírky (44665522/0800, variabilní symbol 916).

Organizátoři prosí, aby zájemci o účast na běhu poslali potvrzující e-mail na adresu info@43vpr.cz s nadpisem Charitativní běh. „Samotná registrace proběhne až na startu, ale znalost předběžného počtu účastníků nám velmi pomůže při organizaci celé akce,“ děkují pořadatelé.

  • Více informace najdete na Facebooku „43. výsadkový prapor Chrudim“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…