MPSV: Na Táborsko přichází nový významný zaměstnavatel

06.08.2014 8:15

Úřad práce ČR (ÚP ČR) je připraven nabídnout společnosti GZ Media pomoc při náboru nových pracovníků z řad uchazečů o zaměstnání. V případě zájmu vedení firmy je úřad schopen poskytnout například poradenské služby, zrealizovat výběrová řízení, zajistit rekvalifikaci nebo poskytnout příspěvky v rámci aktivní politiky zaměstnanosti (APZ).

MPSV: Na Táborsko přichází nový významný zaměstnavatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Firma se chystá nově přijmout 200 zaměstnanců. Největší výrobce gramofonových desek na světě a současně jeden z nejkomplexnějších poskytovatelů polygrafických služeb v Evropě se rozhodl rozšířit produkci mimo své sídlo v Loděnici u Berouna a zahájit výrobu části polygrafických produktů v Soběslavi, ve výrobním areálu společnosti JITONA.

Firma se chystá obsadit ve své jihočeské pobočce více než 200 nových pracovních pozic, převážně v dělnických profesích. V rozhodnutí firmy GZ Media umístit výrobu právě do Soběslavi sehrál důležitou roli i Úřad práce ČR, který je s jejím vedením dlouhodobě v kontaktu. Mimo jiné pro ni zpracovával analýzu tamního trhu práce či nabídku konkrétních nástrojů APZ.

„Příchod společnosti GZ Media do Soběslavi je výborným příkladem vzájemné spolupráce mezi zaměstnavatelem, Úřadem práce ČR a obcí. Nová pracovní místa v tak vysokém počtu budou pro jihočeský region skutečným přínosem a pozitivně ovlivní tamní trh práce. Jsme připraveni i nadále maximálně spolupracovat s vedením společnosti,“ říká generální ředitelka Úřadu práce ČR Marie Bílková.

„Nový výrobní závod bude obsluhovat jednoho z našich klíčových zákazníků, přičemž ve střednědobém horizontu věříme v jeho potenciál směrem k dalšímu rozšiřování. Pro výběr této lokality bylo rozhodující nalezení vhodné výrobní haly, velmi korektní jednání s jejím vlastníkem, nebývale vlídné a vstřícné přijetí ze strany představitelů města, a nesmírně aktivní přístup ÚP ČR, který společnosti umožní provést takto masivní nábor a zácvik nových spolupracovníků,“ shrnuje generální ředitel GZ Media, a. s. Michal Štěrba.

„Měl jsem možnost prohlédnout si provoz firmy přímo v Loděnici u Berouna, kde také probíhala přípravná jednání. Mohu zodpovědně říci, že kultura prostředí ve společnosti, pracovní podmínky i veškeré zázemí pro zaměstnance jsou na velmi vysoké úrovni,“ zdůrazňuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Českých Budějovicích Ivan Loukota.

„Není žádným tajemstvím, že Táborsko vykazuje dlouhodobě jednu z nejvyšších nezaměstnaností v Jihočeském kraji. Jsme schopni vytipovat ty nejvhodnější uchazeče a připravit je, například v rámci rekvalifikace. Zároveň zajistíme dostatek prostředků z APZ, abychom mohli společnosti pomoci při rozjezdu třeba prostřednictvím příspěvků na mzdy nových zaměstnanců,“ dodává ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Táboře Pavel Kaczor.

Na konci června 2014 evidoval ÚP ČR na Táborsku 4 939 lidí bez práce. Podíl nezaměstnaných činil 7,2 %. Tamní zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím Úřadu práce ČR celkem 411 volných pracovních míst. Největší zájem měli o technické profese, řidiče, ale i typicky sezonní profese, tedy kuchaře, číšníky a také pomocné pracovní síly do ubytovacích a restauračních zařízení.

Na jednu pozici připadalo v průměru 12 uchazečů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.