MPSV: Náměstkyně Jentschke Stőcklová jednala s občany Děčína o sociálně vyloučených lokalitách

25.08.2014 11:22

Ve čtvrtek 21. srpna 2014 se v Děčíně setkali zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí v čele s náměstkyní ministryně pro sociální a rodinnou politiku Zuzanou Jentschke Stőcklovou, Úřadu práce, magistrátu města a nespokojených občanů. Setkání bylo iniciováno vedením města a poslancem Jaroslavem Foldynou a diskutovalo se na něm o situaci v sociálně vyloučených lokalitách.

MPSV: Náměstkyně Jentschke Stőcklová jednala s občany Děčína o sociálně vyloučených lokalitách
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Náměstkyně Zuzana Jentschke Stőcklová a její kolegové informovali přítomné mimo jiné o chystaných novelách zákona o pomoci v hmotné nouzi, a přípravě zákona o sociálních službách. Tyto novely by měly být projednány v Poslanecké sněmovně již v září.

Ke změnám v novele zákona o pomoci v hmotné nouzi by mělo dojít například u příspěvků na bydlení nebo doplatků na bydlení. Ministerstvo také podle slov náměstkyně považuje za důležitou sociální práci. Díky novele zákona o sociálních službách by mohly obce a města zaměstnávat mnohem více sociálních pracovníků, kteří by s lidmi žijícími ve vyloučených lokalitách intenzivně komunikovali a pracovali a snižovali by riziko sociálního napětí ve městě.

„Jsem rád, že jsme toto setkání uspořádali. V živé diskusi jsme si vyjasnili některé zásadní věci. Je vidět, že ministerstvo se snaží situaci řešit a zajímají ho názory lidí z regionu. Před námi je však ještě spousta práce a je nutné se problematikou nepřizpůsobivých občanů intenzivně zabývat a hledat možnosti, jak problémy řešit,“ řekl k jednání primátor města Děčína František Pelant.

Zástupce nespokojených občanů Petr Žák přečetl přítomným prohlášení k situaci ve městě včetně návrhů řešení. Zazněl v něm požadavek na změnu legislativy v oblasti poskytování dávek, které jsou podle mínění občanů, kteří prohlášení podepsali, ne vždy vypláceny spravedlivě a jen potřebným lidem. Zástupci MPSV se budou i nadále situací zabývat a pomáhat při hledání optimálního řešení v Děčíně a okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace