MS Piráti: Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá na obrátkách

22.08.2018 9:14

Vyjádření Moravské a Slezské pirátské strany k incidentu napadení jejího člena funcionářem České pirátské strany

MS Piráti: Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá na obrátkách
Foto: MS Piráti
Popisek: MS Piráti - logo

Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá s přibližujícími se volbami na obrátkách. V neděli ve večerních hodinách byl při koncertu v pražském parku Parukářka pro své politické názory verbálně a následně i fyzicky napaden jeden ze členů přípravného výboru nově vzniklé Moravské a Slezské pirátské strany (MS Piráti)a její kadidát za senátora, a to členem České pirátské strany a kandidátem této strany na radnici v Praze 5 Petrem Křičenským. Moravská a Slezská pirátská strana se jako politická strana založená na principech tolerance, humanity a skutečného liberalismu ostře distancuje od takových projevů netolerance a agresivity vlastní radikálním extrémistickým skupinám a fašizoidním živlům. MS Piráti věří, že se jednalo o ojedinělý exces frustrovaného funkcionáře České pirátské strany, se kterou se řadoví členové a skuteční příznivci pirátského hnutí nemohou ztotožňovat, stejně jako se neztotožňují v posledních dnech s nevybíravou pomlouvačnou a smyšlenou kampaní vedenou Českými Piráty Ivana Bartoše v kyberprostoru a na sociálních sítích proti Moravským a Slezským Pirátům.Tyto pomluvy a verbální agrese, vrcholící (zatím) inzultací pro jiný politický názor, jsou jen potvrzením potřeby vzniku nové strany jako člena piratského hnutí a principů, na kterých nová pirátská strana vznikla.

Pokud však chce Moravská a Slezská pirátská strana prostřednictvím svých aktivistů v politice důsledně prosazovat zásady tolerance, nenásilí a maximálně otevřené a transparentní politické kultury, nemůže zůstat proti podobným nevyprovokovaným útokům lhostejná a nečinná. Z tohoto důvodu se obrátilo na orgány činné v trestním řízení a požádalo ve věcech verbálních i fyzických útoků pro jiný politický názor či z důvodu politického přesvědčení o zjednání nápravy. MS Piráti považují za zcela absurdní, že někteří funkcionáři České pirátské strany v zájmu udržení svých křesel neváhají opustit vůči svým politickým oponentům pro jejich názor použít i zjevné násilí a zejména pak to, že sám dotyčný Petr Křičenský neváhá ve své předvolební rétorice operovat s pojmy jako jsou dobré sousedské vztahy a větší bezpečnost občanů.Zde je zcela zřejmé, že praxe a líbivá předvolební sebeprezentace se rozchází s teorií.

Takovýchto podobných útoků na sociálních sítích se dopouští mnoho dalších funkcionářů, členů a sympatizantů České pirátské strany, jako jsou Michal Gill, Petr Kapounek, Vladimír Charvát a desítky dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…