MŠMT: ČR se stala součástí evropské výzkumné sítě ECRIN-ERIC

06.08.2014 6:27

Česká republika se stala šestou zemí spojující evropskou výzkumnou síť ECRIN-ERIC ( European Clinical Research Infrastructure Network) tím, že jí byl přiznán statut pozorovatele.

MŠMT: ČR se stala součástí evropské výzkumné sítě ECRIN-ERIC
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek

Završila se tak dlouholetá snaha a úsilí české výzkumné infrastruktury CZECRIN ( Czech Clinical Research Infrastructure), která má zájem podporovat, koordinovat a řídit vysoce kvalitní, nezávislý a plně transparentní mezinárodní akademický klinický výzkum.

Výzkumná infrastruktura CZECRIN byla Radou pro výzkum, vývoj a inovace vlády a rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR schválena jako společná aktivita Masarykovy univerzita a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC), která koordinuje spolupráci s ostatními zapojenými pracovišti v rámci České republiky.

Letos v únoru MŠMT podpořilo CZECRIN částkou 25,4 milionu korun z prostředků účelové podpory velkých infrastruktur pro výzkum, vývoj a inovace. Tyto prostředky budou čerpány v průběhu čtyř let. V rámci aktivit CZECRIN je naplánováno mimo jiné odborné setkání na téma Akademický klinický výzkum v ČR, které se uskuteční 25. září letošního roku na Masarykově univerzitě v Brně a zúčastní se ho zástupci odborných lékařských společností, zdravotnických zařízení a MŠMT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.