MŠMT: Konference česko-japonské spolupráce ve výzkumu a vývoji

14.07.2013 17:31

Ve dnech 9. a 10. července 2013 pořádalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Velvyslanectvím Japonska v Praze konferenci zaměřenou na problematiku česko-japonské spolupráce ve výzkumu a vývoji, jejímž iniciátorem byla japonská strana.

MŠMT: Konference česko-japonské spolupráce ve výzkumu a vývoji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaměstnanec v laboratoři

Japonskou delegaci přivítal na ministerstvu školství náměstek ministra pro vysoké školství a výzkum Tomáš Hruda. Za japonskou delegaci konferenci formálně zahájil Jeho Excelence Shin Maruo, velvyslanec pro vědu a technologie Ministerstva zahraničních věcí Japonska. Hlavními tématy konference, jejímž smyslem bylo navázání kontaktů a nastavení budoucí spolupráce, byly oblasti: úspory energie a inteligentní komunita, dále nanotechnologie (regenerativní medicína, zdravotnické prostředky, povrchové modifikace) a studium dlouhodobé životnosti materiálů. Na závěr konference obě strany vyjádřily zájem i nadále pokračovat a rozvíjet vzájemnou spolupráci ve výzkumu a vývoji mezi Českou republikou a Japonskem.

Z České republiky se akce zúčastnili zástupci Rady pro výzkum, vývoj a inovace; Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy; Ministerstva zahraničních věcí; Ministerstva průmyslu a obchodu; Akademie věd ČR; CzechInvestu; Technologické agentury ČR a několika veřejných vysokých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…