MSp: Chování odvolaného Mgr. Dohnala potvrzuje správnost postupu ministryně

21.04.2014 11:35

Reakce na otevřený dopis odvolaného ředitele Vězeňské služby Petra Dohnala.

MSp: Chování odvolaného Mgr. Dohnala potvrzuje správnost postupu ministryně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Mgr. Petr Dohnal rozeslal dne 16. dubna 2014 prezidentu České republiky a dalším ústavním činitelům otevřený dopis, v němž vyjadřuje svůj osobní názor na své odvolání z funkce generálního ředitele Vězeňské služby ČR. Odvolaný Mgr. Dohnal byl zbaven funkce z rozhodnutí ministryně spravedlnosti Heleny Válkové ze dne 4. dubna 2014, přičemž mu byly sděleny závažné důvody pro jeho odvolání. Rozhodnutí ministryně spravedlnosti je platné a bylo vydáno v souladu se zákonem.

Dosavadní jednání Mgr. Dohnala nemá v novodobé historii české justice obdoby. Příslušník bezpečnostního sboru nemůže veřejně a v rozporu se služebními předpisy hodnotit oprávněnost svého odvolání. Takové jednání zpochybňuje základní principy subordinace v bezpečnostních sborech a neodpovídá morálním požadavkům kladeným na důstojníka ozbrojené složky státu.

Chování odvolaného Mgr. Dohnala ohrožuje řádné plnění základních úkolů státu na úseku Vězeňské služby a potvrzuje správnost postupu ministryně spravedlnosti. Jako příslušník bezpečnostního sboru a někdejší nejvyšší představitel Vězeňské služby ČR si generál Dohnal musí být vědom nebezpečí škodlivých následků svého jednání.

Ministerstvo spravedlnosti ČR přijme veškerá nezbytná opatření k zabezpečení nerušeného výkonu činnosti Vězeňské služby ČR.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …