MŽP: Již druhá výzva pro Ústecký kraj dává šanci na výměnu neekologických kotlů

11.05.2014 19:20

Ministerstvo životního prostředí a Ústecký kraj vyhlašují od 12. května příjem žádostí do 5. výzvy Společného programu na podporu výměny kotlů. V Ústeckém kraji se jedná o již druhou vyhlášenou výzvu v rámci tohoto programu.

MŽP: Již druhá výzva pro Ústecký kraj dává šanci na výměnu neekologických kotlů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva. Alokace na tuto výzvu je celkem 30 mil. Kč, tedy 15 mil. Kč z rozpočtu Ústeckého kraje a 15 mil. Kč z prostředků Státního fondu životního prostředí České republiky. Podpora se bude poskytovat na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové účinné nízkoemisní tepelné zdroje v Ústeckém kraji.

 Typy podporovaných kotlů jsou specifikovány ve výzvě. Podporovaný kotel musí být zároveň v době realizace akce uveden v průběžně aktualizovaném Seznamu výrobků a technologií (SVT).

Krajský úřad Ústeckého kraje bude přijímat žádosti oprávněných žadatelů od 12. 5. 2014 osmi hodin do 31. 7. 2014 patnácti hodin nebo do vyčerpání alokace (podpora se nevztahuje na výměny kotlů realizované před datem 12. 5. 2014). O administraci přijatých žádostí se potom dělí kraj se Státním fondem životního prostředí ČR.

První výzva v Ústeckém kraji byla loni na podzim ukončena předčasně po měsíci přijímání žádostí z důvodu vyčerpání prostředků. Proto jsme uvítali, že došlo k další dohodě s krajem na celkové alokaci 30 milionů korun a obyvatelé Ústeckého kraje budou mít znovu možnost s přispěním státu i kraje vyměnit svůj stávající kotel na tuhá paliva za nový, který bude méně zatěžovat znečištěné ovzduší," říká k vyhlášení této výzvy ředitel fondu Petr Valdman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice