MŽP vyhlásilo dvě nové výzvy na čerpání prostředků z evropských fondů

06.07.2014 20:10

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo 25. června výzvu na kofinancování projektových záměrů připravovaných do výzvy LIFE, kterou Evropská komise zveřejnila 18. června. Program LIFE poskytuje až 75% kofinancování na ochranu prioritních druhů a stanovišť v rámci sítě NATURA 2000 a 60% spolufinancování na pilotní testování ekoinovativních technologií a postupů v ochraně životního prostředí a na osvětové informační kampaně.

MŽP vyhlásilo dvě nové výzvy na čerpání prostředků z evropských fondů
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Nově jsou podporovány aktivity na zmírňování změny klimatu a přizpůsobování se této změně. Výzva pro předkládání tzv. tradičních projektů bude ukončena 16. října 2014. MŽP umožňuje kofinancovat projekty schválené v rámci výzvy EU. Obecná nejvyšší míra národní podpory činí maximálně 15 % z celkových způsobilých nákladů projektu a současně ne více než 10 milionů Kč. Výzva pro předkládání rozpracovaných projektových návrhů pro rok 2014 je otevřená pro všechny typy právnických osob registrovaných v ČR. Žádosti je možné předkládat do 15. srpna 2014 do 15 hodin na adrese Ministerstva životního prostředí. Více informací najdete  na tomto odkazu.

Ještě měsíc je možné předkládat žádosti o grant v druhé otevřené výzvě z Fondu environmentální odbornosti Programu švýcarsko-české spolupráce. Mezi podporované aktivity patří posílení spolupráce českých a švýcarských subjektů v oblasti ochrany přírody a krajiny, udržitelného využívání přírodních zdrojů, ochrany vod a klimatu nebo rekultivace krajiny v oblastech dříve využívaných pro vojenské účely. Aktivity by měly vést ke zvyšování znalostí a širšímu povědomí o dané problematice jak u odborné, tak u široké veřejnosti.

Dalším cílem výzvy je podpora strategického plánování krajů, měst a obcí za účasti veřejnosti směrem k udržitelnému rozvoji. V neposlední řadě jsou podporovány aktivity k šetrnému předávání informací o přírodním dědictví v cenných lokalitách. Příjemci dotace mohou být subjekty z řad veřejných a nestátních neziskových organizací. Nejvyšší míra podpory činí 3,5 milionu Kč. Přijímání žádostí probíhá do 5. srpna 2014, do 15 hodin na podatelnu Ministerstva životního prostředí. Více informací k výzvě najdete na tomto odkazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…