MZV: Náměstek Tlapa jednal s kosovskými ministry

21.08.2014 11:08

Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Martin Tlapa se dne 19. srpna 2014 setkal s ministrem pro evropskou integraci Gëzimem Kasapollim a ministrem obchodu a průmyslu Kosovské republiky Bernardem Nikajem.

MZV: Náměstek Tlapa jednal s kosovskými ministry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí

Tématem jednání byly praktické dopady úspěšně vyjednané Dohody o stabilizaci a přidružení mezi EU a Kosovem, vzájemná spolupráce v obchodní oblasti a zejména příležitosti pro české firmy a investory v Kosovu. Česká strana vyjádřila podporu Kosovské republice v transformačním úsilí a znovu přislíbila ochotu předávat zkušenosti ve všech oblastech veřejné správy, zejména v rozvoji ekonomické diplomacie, bezpečnosti, vládě práva a privatizaci.

Náměstek Tlapa a kosovští ministři také projednali možnost zapojení českých subjektů do čerpání z prostředků určených na předvstupní pomoc (IPA II) v Kosovu prostřednictvím účasti na twinningových projektech. Partneři se rovněž shodli na důležitosti dalšího prohlubování bilaterálních kontaktů.

Kosovská strana vyjádřila silný zájem na zvýšení objemu obchodní výměny, dovozu českých výrobků a přímých investic českých firem v Kosovu.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…