MZe: Restituční nároky k tzv. Bečvářovu velkostatku budou přehodnoceny

05.08.2014 13:38

Ministerstvo zemědělství a Státní pozemkový úřad intenzivně spolupracují na objasnění restitučních nároků k tzv. Bečvářovu velkostatku.

MZe: Restituční nároky k tzv. Bečvářovu velkostatku budou přehodnoceny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Státní pozemkový úřad (SPÚ) činí kroky vedoucí k přezkoumání všech pochybností vzniklých v konkrétních případech. V některých došlo z iniciativy SPÚ k obnově řízení, v jiných jsou či byla zkrácena přezkumná řízení.

V případech, kde již probíhá vyšetřování Policie ČR, se SPÚ připojil jako poškozený. Úřad analyzuje možnosti zahájení soudních řízení, a pokud budou naplněny zákonné podmínky, hodlá uplatnit svá zjištění u civilních soudů v občanskoprávním řízení.

Státní pozemkový úřad již před medializací restituce tzv. Bečvářova velkostatku přijal opatření k tomu, aby se podobné případy nemohly opakovat. Z dosavadního šetření SPÚ vyplývá, že okolnosti tohoto případu jsou však naprosto ojedinělé a pochybnosti v tomto případě vzniklé nelze vztahovat na veškerá rozhodnutí bývalých pozemkových úřadů a SPÚ v oblasti restitucí.

S ohledem na povinnost mlčenlivosti, neveřejnost různých probíhajících řízení, ochranu veřejného zájmu a práv třetích osob, nelze v současné době poskytnout konkrétnější informace k jednotlivým osobám. Ministerstvo zemědělství a Státní pozemkový úřad jsou připraveny v souladu se zákonem zveřejnit příslušná rozhodnutí, jakmile nabudou právní moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…