Mach (SPD): Vláda jde proti rodinám s dětmi a proti porodnosti

03.04.2024 23:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rodinné politice.

Mach (SPD): Vláda jde proti rodinám s dětmi a proti porodnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střípky z politiky: Politická situace 2024. Bude lépe? Debatovali Tomio Okamura a Petr Mach

Zrušení školkovného, slevy na studenta, omezení slevy na manželku a další úpravy jdou proti rodinám s dětmi a proti porodnosti. Vláda premiéra Fialy mluví o šetření, ale před vlastním prahem nezametá – obrovský státní aparát nechává ještě více bujet, zvyšuje daně a poplatky, nakupuje předražené stíhačky a miliardami zbrojí cizí stát, živí neomarxistické aktivistické neziskovky, zřizuje nová ministerstva a nakonec stovky poradců vymyslí úsporu, která vlastně žádnou úsporou není.

Rodina obsahuje základní podpůrné mechanismy, které přispívají k blahu jednotlivců i společnosti jako celku. Právě tam se předávají hodnoty, rozvíjí dovednosti a pěstují se návyky mezilidských vztahů. K nejbližším jdeme pro emocionální, podpůrnou, finanční i praktickou pomoc v dobách nouze, což podporuje nezávislost – princip, který mají na srdci nejen konzervativci. Pro stát to má i tu výhodu, že takové fungování rodin dlouhodobě snižuje výdaje.

Společnost, která zanedbává své rodiny, riskuje ztrátu své identity i vitality a urychluje svůj pád do dekadence a zapomnění. Měli bychom upřednostňovat politiky a iniciativy, které posilují rodinnou jednotku a přiznat si, že na tom závisí naše národní budoucnost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.