Mach (Svobodní): Evropo, prober se, nebo špatně skončíš

26.04.2016 7:25

Evropská unie už není neškodná byrokratická instituce, která si libuje v hloupostech, jako jsou správné míry okurek a gendrová školení. Nyní migrační politika EU ohrožuje naši svobodu a bezpečnost. Tomu se musíme rázně postavit!

Mach (Svobodní): Evropo, prober se, nebo špatně skončíš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

Donedávna jsme byli zvyklí, že Evropská unie je v podstatě neškodná poněkud byrokratická instituce, která si libuje v hloupostech, jako jsou správné míry okurek a banánů, dotuje nesmyslná genderová školení a říká nám, jak se má jmenovat naše pomazánkové máslo. A v nejhorším nám zakáže žárovky. Nyní ale migrační politika Evropské unie ohrožuje naši svobodu a bezpečnost, a tomu se musíme rázně postavit.

1. To, že jsme v Evropské unii, ještě neznamená, že nám ostatní národy nebo bruselská byrokracie můžou cokoliv diktovat. Nejen my Češi, ale celá Evropa si už zažila nejeden diktát a potlačení národní suverenity, a vždy to dopadlo špatně. Všichni jsme přirozeně svobodní lidé a nechceme si nechat řídit naše životy, natož z ciziny!

2. Německá kancléřka Merkelová udělala v základu obrovskou chybu, když otevřela náruč Evropy a myslela si, že to bude jen krásné humanitární gesto. Tohle gesto nás všechny stojí nejen velké peníze, ale hlavně ohrožuje naši svobodu, základy naší kultury a bezpečnost.

3. Vždy když Evropská unie přijímá nařízení, mají rozhodující slovo Němci. A Němci mají své zájmy nebo můžou jednat pomýleně, a výsledek vydávají za evropský zájem. Nesmíme proto přijmout princip, že se v zásadních otázkách můžou jiní spojit a donutit nás např. přijmout zástupy migrantů.

4. Jsem optimista a vím, že si občané nakonec prosadí své mínění ve volbách. Otázkou je jen, kolik škody ještě bude napácháno. Určitě se ale nakonec všude v Evropě najdou strany, které tohle šílené ideologické bláznění odmítnou. Však už se to děje a já doufám, že to i náš premiér Bohuslav Sobotka dobře vidí.

5. Mnozí politici se bohužel stále chovají v rozporu se zájmy voličů jako lokajové Bruselu. Naštěstí už ne všichni. Maďarský premiér pořádá ve své zemi referendum o zamítnutí bruselských kvót na přerozdělování migrantů. V Rakousku vyhrál první kolo prezidentské volby odpůrce kvót z Rakouské strany svobodných. Ve Švédsku v průzkumech vede strana Švédští demokraté, která se staví proti bruselské politice, atd.

Buďte si jisti, že u nás jsou Svobodní tou stranou, která vidí, jaká je realita, má pevné zásady a politiku staví na zdravém rozumu a hájí zájmy našich svobodných občanů. Můžete se spolehnout, že já ani jiní představitelé Svobodných se před Bruselem nikdy neskloníme a neotočíme své názory.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…