Mach (Svobodní): Evropský parlament dnes spíš připomíná Nejvyšší sovět

17.04.2014 5:27

Svobodní zahájili kampaň Zakázanou snídaní s novináři.

Mach (Svobodní): Evropský parlament dnes spíš připomíná Nejvyšší sovět
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Strana svobodných občanů (Svobodní) dnes zahájila volební kampaň do Evropského parlamentu – na Zakázané snídani představila novinářům vizuál a především pro ně nachystala pohoštění, složené z regulovaných potravin.

Předseda strany a lídr kandidátky Petr Mach mj. zdůraznil, že v EU panuje přeregulované prostředí a cílem Svobodných je v EP bojovat proti euronesmyslům a zabránit největším škodám v podobě přijímání dalších a dalších. „Evropský parlament v současné době spíš připomíná Nejvyšší sovět, nebo Všečínské shromáždění lidových zástupců, kde se povinně jednotně hlasuje. Toto je třeba zarazit,“ prohlásil Mach.

„EU už přijala zhruba 70 tisíc regulací, které jsou pro členské státy závazné. Přitom v běžné zemi platí jen cca 10-15 tisíc zákonů,“ upozornil místopředseda Svobodných a č. 2 na kandidátce Jiří Payne. „Těžko si někdo splete třeba pomazánkové máslo s běžným. Je zcela zbytečné ho přejmenovávat,“ řekl dále mj. Payne s tím, že nejde jen o škrtnutí jednoho slova v názvu výrobku. Celá procedura představuje i ohromné náklady spojené s byrokracií. „Všechno – rozsudky atd. – se muselo překládat do 26 unijních jazyků,“ dodal Mach.

Největším euronesmyslem je euro. Ve všech zemích způsobilo jen zdražování a problémy. Česká republika si musí vyjednat výjimku, aby ho nemusela zavést – dokázala to už velká Británie a Dánsko, tak proč ne my? Svobodní dnes také novinářům připomněli, že v případě vstupu do eurozóny bychom museli odeslat ze státního rozpočtu do fondu ESM (Evropský stabilizační mechanismus) 350 miliard korun – část hned a část následně ve splátkách.

Svobodní pro nadcházející týdny připravili intenzivní kontaktní kampaň v řadě měst po celé ČR. „Za den si kandidát podá ruku s tisícovkou lidí – to jsou ti nerozhodnutí, které je ještě možno ovlivnit,“ upozornil Payne.

„Coby internetová strana budeme samozřejmě i nadále hodně působit na facebooku a budeme mít bannery na internetu,“ oznámil šéf volební kampaně Petr Pořízek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…