Mach (Svobodní): Oceňujeme, že televizní rada nevyužila plné lhůty k projednání naší stížnosti

03.10.2016 12:22

Svobodní a Soukromníci podali dne 16. září 2016 stížnost k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli pravidlům České televize, která protiprávně zamezila jejich účasti v předvolební Superdebatě ČT 6. října. Rada bude o stížnosti jednat 4. října 2016 a se svými závěry seznámí obě koaliční strany.

Mach (Svobodní): Oceňujeme, že televizní rada nevyužila plné lhůty k projednání naší stížnosti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Oceňujeme, že RRTV nevyužila plné lhůty k projednání naší stížnosti. Případná prodleva v jejím rozhodnutí po volbách by mohla být v krajním případě důvodem k žalobě na neplatnost voleb z důvodu neférového přístupu veřejnoprávní ČT v předvolební kampani a protežování některých politických subjektů,“ upozornil europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

„Jednání RRTV o naší stížnosti bude dva dny před Superdebatou a tři dny před krajskými volbami. Je to žalostně málo času na případné opravné prostředky, pokud Rada naší stížnosti nevyhoví. Pokud se tak stane, a my si počkáme na odůvodnění, jsme připraveni v zájmu transparentnosti a férového přístupu k politickým subjektům v ČR jít i k soudu, aby se podobná situace nemohla opakovat před sněmovními volbami příští rok,“ dodává místopředseda Svobodných František Matějka.

Celou stížnost i s přílohami najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…