Mach (Svobodní): Podporuji realitní makléřku proti ombudsmance Šabatové. Z principu

26.03.2015 22:15

Přiblížím kauzu, o které by měl vědět každý, kdo je živnostníkem nebo pronajímatelem bytu. Došlo tu k útoku na základní lidské právo – právo na majetek, což nemůžeme nechat být!

Mach (Svobodní): Podporuji realitní makléřku proti ombudsmance Šabatové. Z principu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Ombudsmanka Šabatová posílá agenty provokatéry, kteří zkouší živnostníky a snaží se je nachytávat na antidiskriminaci. Prý už nemáme právo si vybrat, koho ubytujeme ve svém bytě. S tím v žádném případě nesouhlasím a chci, aby se tato kauza stala příkladem, že se už nenecháme vydírat!

1. Náš byt je náš byt. Komu ho, vážená paní ombudsmanko Šabatová, pronajmeme nebo nepronajmeme, je jen a jen na nás. Vy nám to rozhodně nemáte právo co diktovat!

2.  Pokud někdo nechce svůj byt pronajmout Romům, když s nimi měl v minulosti špatné zkušenosti - je jeho věc. Pokud udělá chybné rozhodnutí, on si ponese špatné následky za své jednání – utečou mu peníze z možného pronájmu a podobně. A popírat, že různé skupiny lidí mají odlišnou kulturu, je levičáctví nejvyššího kalibru.

3. Vytvářet agenty provokatéry – to je estébácká praktika. Zkoušet nachytat lidi, kteří poctivě podnikají a sami živí své rodiny, to byste se měla stydět, a ne se nazývat ochráncem práv. Jen zaséváte do společnosti strach.

4. Je hodně podezřelé, že od začátku po makléřce chtěla rádoby ublížená Romka 100 tisíc korun, přičemž až po třech měsících se podnikatelka z žaloby dozvěděla, že šlo o vykonstruovanou provokaci. To vypadá jako zajímavý byznys, kterému se rozhodně chci podívat blíž na kloub. Kolik podnikatelů už takové výpalné zaplatilo? V případě paní Elišky Noskové jste se ale přepočítali!

5. Antidiskriminační zákon je sám o sobě špatný a zvrácený. Normální přeci je, že pokud někdo něco provede, tak se mu musí prokázat vina. V případě antidiskriminačního zákona je to opačně – nejprve jsme vinni a musíme prokazovat svou nevinu. Jak je toto možné v právním státě?

6. Paní Šabatová, vy tvrdíte, že podnikatelé, kteří nechtějí Romům pronajmout svůj byt, můžou za segregaci a vytváření ghett. Ve skutečnosti vy takovouto „pozitivní diskriminací“ vytváříte nové křivdy a novou nesnášenlivost.

Kdo můžete, vyřiďte paní Šabatové, že jsem odhodlán paní makléřce Elišce Noskové pomoci, co to půjde, protože nesouhlasím s takovýmto jednáním ze strany státu. Je to šikana podnikatelů a to se mi hnusí. Paní Elišce Noskové hrozí, že bude odsouzena k platbě 100 tisíc korun. Založil jsem proto transparentní účet č. 2000766566/2010 u Fio banky, kam přispěji na pomoc paní Elišce Noskové do začátku 13 tisíc korun a poprosím každého, kdo může přispět libovolně malou částkou, ať se přidá.

Tolik bych si přál, aby se do tohoto státu navrátily zase ty dobré základní liberální principy, za které my Svobodní bojujeme. Aby se dalo podnikat beze strachu, abychom žili v zemi, kde se ctí právo na majetek a presumpce neviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…