Mach (Svobodní): Přišel čas vystoupit z EU

10.09.2015 13:39

Evropský parlament odhlasoval povinné přerozdělení imigrantů. Pro hlasovalo 498, proti bylo 158 europoslanců, vč. Petra Macha (Svobodní).

Mach (Svobodní): Přišel čas vystoupit z EU
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Ten bezprostředně po hlasování reagoval slovy: "Přišel čas vystoupit z EU!"

Seznam, jak který europoslanec hlasoval, najdete tady. Zde je přehled hlasování všech z České republiky.

Plénum dnes od rána projednávalo „Návrh rozhodnutí Rady, kterým se stanoví dočasná opatření v oblasti mezinárodní ochrany ve prospěch Itálie a Řecka“. Ten de facto ruší už dříve dohodnutý systém odpovědnosti první bezpečné země, odebírá pravomoci v oblasti azylové politiky jednotlivým členským zemím a v důsledku legalizuje protiprávní překračování hranic. Ve skutečnosti tak vynucováním „solidarity“ popírá princip subsidiarity, na kterém by měla být EU podle svých zakládajících dokumentů založena. Návrh zároveň nerespektuje kulturní odlišnosti jednotlivých zemí EU. Navíc by některé členské státy nutil, aby se staraly o uprchlíky, kteří ani o život v těchto zemích nestojí. Jakmile dostanou povolení k pobytu, stejně utečou do jiné země EU za jejich pro-imigračními pobídkami nebo lépe placenou prací.

Tento návrh schválil na konci července Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) Evropského parlamentu. „Je nepřijatelné, aby Německo skrze EU nutilo Českou republiku zvyšovat standardy azylového řízení. Německo by se naopak mělo zamyslet nad svojí velkorysou vstřícnou politikou, která vede k mnoha problémům v Německu i v zemích, přes které imigranti do Německa putují,“ upozorňoval ještě před dnešním jednáním poslanec EP a předseda Svobodných Petr Mach.

Svobodní trvají na dodržování platných mezinárodních smluv a před začátkem dnešního hlasování vyzvali všechny europoslance za ČR, aby hlasovali proti kvótám na uprchlíky, a dále vládu ČR, aby nepřijímala uprchlíky ani na „dobrovolně-povinné“ bázi pod hrozbou dotačních sankcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.