Mach (Svobodní): Setkal jsem se s Kurdskou velitelkou a dal jí peníze na boj s IS

07.09.2015 4:31

Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach se dnes v Praze setkal s velitelkou Kurdských bojovnic Nesrin Abdullahovou a věnoval jí tisíc dolarů na boj s Islámským státem.

Mach (Svobodní): Setkal jsem se s Kurdskou velitelkou a dal jí peníze na boj s IS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Možná přijde někomu divné dávat peníze na boj. Žijeme ale v reálném světě, kde nejsou jen hodní lidé. Je nutné věřit v dobré lidi, ale musíme počítat i se špatnými. A těmi špatnými rozhodně jsou islamističtí fanatici z organizace Islámský stát. Dělají strašná zvěrstva, zotročují ženy a vyhání lidi s jejich dětmi z jejich domovů. Není tedy nic jasnějšího než, že jsou zlo. A zlu je nutné se stavět.

Věřím taky, že zastavením Islámského státu částečně ustane ta velká vlna migrace do Evropy. Vždy je nutné hledat u problémů jejich příčiny a jednou z příčin nynější migrace je Islámský stát. Pokud se lidé nebudou bát žít ve své zemi, pak jistě mnoho z nich nebude mít tolik důvodů riskovat tu strastiplnou cestu k nám.

Upřímně, neřeším politické zázemí kurdské domobrany na severu Sýrie, fandím jim v jejich boji proti Islámskému státu a to je celé. Snad jim i těch mých tisíc dolarů v tomto boji pomůže. Budu v to věřit!

Mohl bych vytvářet nebo podepisovat petice, ale to realitu nezmění. Připadá mi účelné pomoci těm, kteří se přímo na místě staví teroristům se zbraní v ruce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…