Mach (Svobodní): UKIP představil volební program - více svobody bez EU

18.04.2015 16:11

Strana za nezávislost Spojeného království (UKIP) dnes představila svůj volební program pro parlamentní volby, které se budou ve Velké Británii a Severním Irsku konat 7. května.

Mach (Svobodní): UKIP představil volební program - více svobody bez EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Petr Mach

Program je „daňovou revolucí“, jak se vyjádřil volební lídr UKIPu a předseda strany Nigel Farage. UKIP plánuje snížit daň z příjmu a omezit byrokratická nařízení, aby podniky mohly najmout více zaměstnanců. V mnohém se program podobá programu Svobodných.

UKIP chce navýšit výdaje na obranu na 2 % HDP, jak požaduje NATO, omezit rozsah zahraniční pomoci (z 0,7 % HND na 0,2 %) nebo změnit protikuřácký zákon tak, aby hospody a restaurace mohly zřídit kuřáckou místnost.

Unikátním prvkem programu je posvěcení nezávislým think-tankem (The Centre for Economic and Business Research), který zkontroloval, že všechna čísla v programu sedí a že UKIP neslibuje výdaje, které nebude mít jak financovat.

Vlajkovou lodí UKIPu je samozřejmě vystoupení z Evropské unie. Program slibuje vypsání referenda o vystoupení z EU „co nejdříve to půjde“. Po vystoupení z EU navrhuje UKIP velké změny v zákoně o DPH, jejíž minimální výši stanovuje právě EU, v imigrační, energetické a obchodní politice.

„Nepotřebujeme být v EU, abychom mohli s EU obchodovat. Odchodem se zbavíme pout přebyrokratizovaného a upadajícího trhu EU, který produkuje pouze malý ekonomický růst a velkou nezaměstnanost,“ řekl europoslanec William Dartmouth.

V Evropském parlamentu sedím s UKIPem v jednom poslaneckém klubu. Kdybych byl Brit, volím UKIP. Přeji Nigelu Farageovi a dalším europoslancům za UKIP, aby doma uspěli a aby se v květnu do Bruselu už nemuseli vracet.

Kompletní UKIP Manifesto 2015

Petr Mach
předseda Svobodných a europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…