Mach (Svobodní): Zaplatím pokutu za ženu, která se stala obětí šikany ze strany státu

28.11.2016 10:12

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) zaplatí pokutu za paní Janu Mulačovou, která se stala obětí šikany státem (kvůli nadměrné tvrdosti zákona). A podobně postižených lidí jsou už letos tisíce!

Mach (Svobodní): Zaplatím pokutu za ženu, která se stala obětí šikany ze strany státu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda Strany svobodných občanů Petr Mach na Václavském náměstí při oslavách 28. října

Paní Mulačová od Finančního úřadu Prahy 5 dostala pokutu 2 tis. Kč za to, že podala daň. přiznání přes podatelnu (úřednice jí s tím dokonce pomáhaly), jenže to měla dle zákona podat přes datovou schránku. Nestala se tedy obětí zvůle úřadu (ten jinak postupovat nemohl), ale obětí příliš přísné právní úpravy, která odebírá některým poplatníkům daně (držitelům datových schránek) právo podávat přiznání poštou nebo osobně na podatelnu.

 

Petr Mach pokutu paní Mulačové uhradí z peněz, které lidé poslali loni na podporu realitní makléřky Noskové, která čelila provokaci od ombudsmanky. Soud nakonec rozhodl, že pokutu platit nemusí, proto vybrané peníze nebyly potřeba, a jsou tedy k dispozici obětem podobného nefér jednání od státu.

 

P. Mach od té doby nabízí pomoc těm, kdo se stali terčem státní šikany – utrpěli nespravedlivě pokutu apod. Každý případ se svým týmem vždy pečlivě posuzuje, a tak se jedná vůbec o první případ, kdy budou peníze skutečně předány konkrétní oběti státní šikany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.