Mádlová (ANO): Chci pomoci krajskému zdravotnictví

29.09.2016 11:45

Ten, kdo má v rukou zdraví a životy pacientů nemůže mít přece menší plat než skladník v supermarketu!

Mádlová (ANO): Chci pomoci krajskému zdravotnictví
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Za více než 30 let jsem nahlédla do zdravotnictví z různých úhlů - přímo ze zdravotnické praxe ve FN v Plzni, z managementu FN, soukromého holdingu, z pozice vyučující na SZŠ a VZŠ v Plzni, na vysoké škole, Institutu postgraduálního vzdělávání v Praze, z práce ve VZP i na Bulovce.

Byla jsem na zahraniční misi v Jordánsku, kde skvělý tým pomáhal civilistům zasaženým válečným konfliktem v Sýrii. Považuji za obrovské štěstí, že jsem všechny tyto zkušenosti mohla získat. Práce zdravotníků si velmi vážím, sama jsem tuto práci dělala a vím, že je velmi psychicky i fyzicky náročná. Co lze z úrovně kraje udělat? Např.

1. Ušetřit milióny na odměnách politikům v dozorčích radách a dát je personálu u lůžka v krajských nemocnicích. Ten, kdo má v rukou zdraví a životy pacientů nemůže mít přece menší plat než skladník v supermarketu!!
3. Představenstva obsazovat odborníky v oboru a s praxí.
4. Systematicky se věnovat dalším úsporám - realizovat nákupy významných komodit pro všechny krajské nemocnice.
5. Popsat co nejdříve všechny skutečné příčiny obrovské zadluženosti nemocnic a začít je systematicky řešit - aby vznikl dobře hospodařící a spokojený celek.
6. Pozornost je třeba věnovat i ZZS, její role je nezastupitelná a i zde je třeba udělat totéž, co píši v předchozích bodech a nejen v nich, ale vše se na fb napsat nedá.
7. Spolupracovat s MZ, pojišťovnami se zajištěním primární péče obyvatelům v celém kraji.
8. Zajistit chirurgickou pohotovost v okrese Tachov, zatím je zajištěna přes Karlovarský kraj a její budoucnost je nejistá.

Díky své práci v komunální politice i rozličným pracovním zkušenostem a vzdělání, jsem schopna zastat i jiné krajské rezorty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce