Majerová Zahradníková (ODS): Navrhovaná úprava je jen a pouze ve prospěch dětí

05.12.2018 12:41

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.

Majerová Zahradníková (ODS): Navrhovaná úprava je jen a pouze ve prospěch dětí
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Děkuji vám. Já jsem pouze chtěla doplnit slova navrhovatele pana Čižinského. K tomuto zákonu, byť mediálně není nijak populární, se velice vyjadřují ředitelé škol a píší nám s prosbou, abychom ho přijali právě s ohledem na to, že nemohou mnohdy otevírat tyto přípravné třídy, byť tam chybí pouze jediný jeden žák a v tu chvíli všech devět dětí, které by měly a mohly mít tuto možnost, do třídy chodit nemůže, protože není naplněn ten stav deseti.

Já bych vám ráda z toho množství dopisů, které nám přišly, přečetla pouze jeden velice krátký: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, rád bych vás jako ředitel mateřské i základní školy požádal o to, abyste zítra, či v pátek, tudíž dnes, podpořili sněmovní tisk 115, tedy dostupnost přípravných tříd základních škol pro všechny děti, které přípravné třídy potřebují. Současná úprava se navrhovaným zlepšením vrátí do předchozího stavu... (Poslankyně se odmlčela kvůli obrovskému hluku v sále.)

Současná úprava se navrhovaným zlepšením vrátí do předchozího stavu, kdy bude možné přijmout všechny děti, pro které jsou přípravné třídy podle pedagogicko-psychologické poradny vhodné, tedy i pro děti s odkladem věku. Navrhovaná úprava je jen a pouze ve prospěch dětí, nikoho tím nepoškodíte, ba naopak pomůžete tam, kde se díky současné legislativní úpravě přípravné třídy nyní nenaplnily a děti, pro které byly přípravné třídy velkým přínosem, neměly šanci se do nich dostat. Děkuji. Jen jsem chtěla tento dopis jako jeden z mnoha zmínit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny