Majerová Zahradníková (ODS): Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat

18.12.2018 16:45

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 18. prosince 2018 ke Globálnímu paktu OSN

Majerová Zahradníková (ODS): Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Hezké dobré odpoledne, dámy a pánové.

Já bych vás ráda požádala o zařazení mimořádného bodu na dnešní zasedání Poslanecké sněmovny a to "Rozpor mezi veřejným vyjádřením premiéra a hlasováním zástupců České republiky na valném shromáždění OSN ohledně paktu o uprchlících". Ráda bych tento bod zařadila před pevně zařazené body dnešního programu.

Pan premiér včera sliboval, že žádný globální pakt nepodepíšeme, žádný. Svůj slib dokonce vyhlásil i veřejně, četli jsme to všichni. A dnes ráno se z tisku dozvíme, že jsme se poníženými a pokořenými signatáři tohoto paktu o uprchlících stali i my.

Stručně. Podepsali jsme mezinárodní smlouvu, se kterou nesouhlasí občané, kterou tento Parlament vůbec neprojednal a kterou pan premiér slavnostně a explicitně slíbil nepodepsat. Něco jiného říká a jinak koná. To sice víme už dávno, ale to neznamená, že se s tím smíříme. Jinak mluví on, jinak mluví ministr zahraničí Petříček. Tato vláda sama o sobě je se sebou opakovaně ve velkém rozporu. Zabýváme se tady detaily, definujeme manželství, řešíme, jestli budou obědy zdarma, co děti smí a nesmí ve školách jíst, řešíme restituce a přitom nejsme schopni si uhlídat bezpečnost naší vlastní země.

Zkusme se alespoň jednou spojit a zabraňme tomuto paktu o uprchlících. Otevřeme dnes prosím jednání o tomto globálním paktu a odmítněme naši účast. Nesmíme přece dovolit, abychom se my tady dozvídali informace z médií, aby se neustále hlasovalo o nás bez nás. Myslím si, že si to naši občané zaslouží a myslím si, že toho mají opakovaně už plné zuby. Pojďme přijmout usnesení Poslanecké sněmovny s odmítnutím podepsání včerejšího paktu o uprchlících v New Yorku.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.