Mánek (ODS): ANO a jedeme dál...

19.12.2014 20:39

Firma ministra financí, státního úředníka, vyhrála zakázky na práce a prodej dřeva ze státního lesa. A to za více než jednu miliardu. Je to v pořádku?

Mánek (ODS): ANO a jedeme dál...
Foto: red
Popisek: Bývalý ředitel Správy NP a CHKO Šumava Jiří Mánek

Nepochybuji, že firma vyhrála transparentně na základě jasných kritérií. Ale přesto, je to v pořádku? MF DNES a Lidové noviny nám jistě řeknou, ANO, je to v pořádku.

A co kdyby jste to udělali vy? Jiní státní úředníci. Co kdyby vaše firma vyhrávala zakázku od státu, který vy řídíte, bylo by to také v pořádku? Co kdyby v nějakém městě vyhrála zakázku firma jeho starosty? To by byla mela!

Kdyby v době mého ředitelování NP Šumava vyhrála moje tetička v NP Šumava minitendr za 1000,- Kč na ožínání stromečků v lese, tak by o mě okamžitě napsala všechna média, eko-aktivisti by demonstrovali před Správou NP Šumava, přijel by BLESK, MF DNES,  LIDOVKY a všechny televize a rádia já bych se zpovídal z toho, co jsem to za grázla ve střetu zájmů...

Stačilo jenom, že si MF DNES udělala analýzu 100 zakázek a zjistila strašlivé zjištění, tři ty firmy byly někoho kdo je sám v ODS, nebo má známého v ODS.

Dokonce se strhlo peklo pekel, protože jedna z těch firem měla sídlo ve stejném kancelářském domě, jako nějaká firma v úpadku, která má sídlo na Panamě.

Považte, taková hrůza! Okamžitě z toho byla mediální senzace. Nedej bože, aby dostal za mého ředitelování zakázku někdo z mého příbuzenstva.

Připadám si jako trouba! Když jsem byl ředitel NP Šumava, mohl jsem si založit těžařskou firmu (bez problémů na svoje jméno) a měl jsem v NP Šumava transparentně soutěžit a vyhrávat zakázky. Pěkně vedle ředitelování soukromě podnikat ve státním lese, který jsem jako státní zaměstnanec spravoval.

Aktivisté by mlčeli, novináři by si toho ani nevšimli, všichni by byli spokojeni....

KONTROLNÍ OTÁZKY:

1) Jak dlouho myslíte, že bych ve funkci ředitele NP Šumava vydržel, kdyby moje soukromá firma cokoli vyhrála v NP Šumava? Já odhaduji, že ani vteřinu. Co myslíte vy?

2) Kolik myslíte, že by o tom vyšlo mediálních zpráv? Já myslím, že několik set. Co myslíte vy?

3) Kolik vyjde mediálních zpráv o středu zájmů ministra financí, když transparentně vyhrál tendr na víc než miliardu ve státním lese? Já myslím tak tři. Co myslíte vy?

4) Co myslíte, že by vyváděli eko-aktivisté, kdyby moje firma vyhrála tendr v NP Šumava? Já si to ani nedokážu představit! Co myslíte vy?

5) Co myslíte, že budou dělat eko-aktivisté v případu pana Babiše? Já myslím, že vůbec nic. Co myslíte vy?

Mgr. Jiří Mánek
místopředseda místního sdružení
člen regionální rady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…