Mareček (ČSSD): Obytná zóna vyžaduje ohleduplnost

04.09.2014 5:27

Začátkem letošního roku byla na Malé Ohradě dokončena a zkolaudována poslední etapa rekonstrukcí místních komunikací. Po jejím dokončení je celá oblast vyznačena jako obytná zóna.

Mareček (ČSSD): Obytná zóna vyžaduje ohleduplnost
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Pro všechny účastníky provozu to znamená, že se pohybují ve společném dopravním prostoru. Řidiči smí jet nejvyšší rychlostí 20 km/h a musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům. Chodci naopak musí umožnit jízdu vozidlům. Styl jízdy a chování některých řidičů napovídá, že tato základní pravidla pohybu v obytných zónách neznají. Nebo předpisy porušují vědomě a ostatní účastníky provozu považují za druhořadé. Na základě opakovaných stížností obyvatel, kteří se cítí ohrožováni rychle jedoucími vozidly, jsem požádal ředitele Obvodního ředitelství Městské policie Praha 13, aby se strážníci v rámci své služby zaměřili i na tyto nešvary, které ohrožují ty nejzranitelnější - chodce, cyklisty nebo děti. Protože zklidněné zóny jsou téměř ve všech oblastech Prahy 13, apeluji na všechny řidiče motorových vozidel, aby dodržovali pravidla provozu na pozemních komunikacích, byli ohleduplní a při jízdě zbytečně neriskovali.

Aleš Mareček, zástupce starosty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…