Marek (TOP 09): Na školách intenzivně pokračují stavební práce

26.09.2017 22:01

Přestože valná většina stavebních prací skončila na mladoboleslavských školách spolu s letními prázdninami, někde ještě úpravy pokračují. Jde zejména o velké investice a rekonstrukce budov, které však nijak nezasahují do výuky ani chodu škol.

Marek (TOP 09): Na školách intenzivně pokračují stavební práce
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

"Jde například o budovu školní jídelny ve Václavkově ulici, která slouží 7. a 8. základní škole. Tento objekt jsme zateplovali, v průběhu prací se ale ukázalo, že bude nutné udělat ještě další úpravy, například položit v jídelně novou podlahu, vymalovat, nově vybavit pokladny a tak dále. Z tohoto důvodu se termín posunul, ale do 20. října by zde mělo být všechno kompletně hotovo," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek. Školní družina by zde měla začít fungovat rovněž od poloviny října.

Na 2. základní škole už byly dořešeny změny ve statickém zajištění budovy, což se při rekonstrukci ukázalo jako problém, a práce mohou pokračovat. "Jelikož jde skutečně o velké stavební úpravy, které vyžadují zásah těžké mechaniky, dohodli jsme se s firmou, která stavbu provádí, že zde tyto stroje budou pracovat jen v době, kdy neprobíhá výuka, tedy v pozdních odpoledních a o víkendech," vysvětlil náměstek Marek.

Na 3. základní škole aktuálně osazují okna do nástavby a v době ředitelského volna kolem státního svátku 28. října zde namontují výtah. Ten je podmínkou, protože všechny školy, kde budou postaveny nové odborné učebny, musí být bezbariérové.

K montáži oken do nástavby rovněž dochází na 6. základní škole, až to bude hotovo, rozeberou uvnitř nástavby konstrukční vrstvy staré střechy a položí novou podlahu. Termín dokončení prací je v tomto případě konec kalendářního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…