Maříková (SPD): "Bílá je čistota"

09.04.2017 14:04

Od nepaměti platilo, že bílá je symbol čistoty. To si myslela i značka Nivea, která ve svém sloganu pro trh Blízkého východu v reklamě na deodorant Invisible for Black & White použila slogan „Bílá je čistota“.

Maříková (SPD): "Bílá je čistota"
Foto: Facebook Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková

A co se nestalo, na sociálních sítí se zvedla vlna odporu, že má tento slogan náznak rasismu. Lidé kritizovali, že slogan napadá typicky černošský vzhled a dává černochům najevo, aby se zkulturnili. Firma slogan stáhla a všem se omluvila. Firma přitom určitě rasistická není, mnohokrát ve svých reklamách použila modela nebo modelku jiné jak bílé rasy.

Omluvila se, ale za co? Už má babička a její babička říkávaly, že bílá je čistá. Bílá barva je známka čistoty. Je všeobecně vžito, že co je bílé je čisté. Za co se tedy firma omluvila? Za přecitlivělý pocit černé rasy. Copak bílé rase přijde rasistické, když módní firmy použijí třeba slogan „ Černá je elegantní“ nebo se snad dočkáme, že přijde doba, kdy bílá bude sprosté slovo? Jsme obviňováni z rasismu za věci, které bývaly naprosto normální jen proto, abychom někoho neurazili. Z jakého důvodu? Máme být snad připraveni, že Evropa už nebude patřit evropanům a bílá rasa bude utlačována?

V Německu na chodbách škol slyšíte němčinu už jen velmi zřídka. Němečtí politici likvidují vědomě vlastní národ. Nedávno jsem měla možnost shlédnout video, ve kterém Lamy Kaddori dokonce řekla: „Musíme si uvědomit, že jsme zemí migrantů, být Němcem bude v budoucnu znamenat, že máte imigrantský původ. Takoví budou příští Němci. Žádný modroocí světlovlasí lidé tvrdící, že my jsme Němci. Být Němcem bude znamenat nosit hidžáb a mít tmavé vlasy. To už dnes znamená být Němcem!“ Politička ze strany Zelených Stefanie von Berg dokonce řekla, že je super, když Němci budou menšinou. Německý politik Gregor Gysi označil vlastní národ za nacisty. A občany Německa to stále nechává klidnými. 

Jak je možné, že se pár fanatikům daří zlikvidovat podobu Evropy, takovou jakou ji známe? Necháme si zlikvidovat Českou republiku jak tomu udělali němci se svou vlastní zemí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …