Maříková (SPD): Jediná jistota v tomto státě je smrt

26.05.2017 7:29

Prezident Miloš Zeman jmenoval za Andreje Babiše nového ministra financí Ivana Pilného (ANO).

Maříková (SPD): Jediná jistota v tomto státě je smrt
Foto: Facebook Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková

S nástupem do své funkce řekl Ivan Pilný pro deník Právo, že důchodci by měli pracovat, jelikož penzijní systém údajně jednoho dne skončí. Jeho děti důchody prý nedostanou a budou si muset na stáří šetřit a přemýšlet o tom, zda si koupí auto nebo pojedou na Seychely. Podle Pilného si budou muset lidé buď našetřit a nebo pracovat.

Nový pan ministr financí žije v úplně jiných sférách a o problémech běžného občana nemá ani tušení, protože ten si o dovolené na Seychelách může nechat leda tak zdát a musí přemýšlet zda si koupí svetr nebo boty, aby mohl zaplatit nájem. Výše minimální mzdy, kterou pracující člověk za svou mnohdy fyzicky náročnou práci dostane je 11 000 korun. Z této částky si lidé mohou dovolit leda tak přežívat. Pan ministr by ovšem minimální mzdu nenavyšoval, jelikož to nic neřeší naopak jen způsobí problémy podnikatelům. To jestli má problém člověk přežít ho zas až tak netrápí. Ono se to od stolu v kanceláři pěkně mluví, ale představa jak nám důchodci běhají po stavbách nebo stojí v montovnách u pásu za almužny, aby přežili a měli na léky je dost smutná. Co kdyby si pan ministr vzal montérky a šel pracovat jako dělník, aby si uvědomil zda je vůbec možné fyzicky pracovat v důchodovém věku, často se zdravotními problémy. Hnacím motorem tohoto státu nejsou ministři a poslanci, ale pracující lid.

V tomto státě máme jedinou jistotu a to smrt. Zemřeme totiž buď za almužny v práci nebo hlady pod mostem. Některé naše zákonodárce zajímá totiž jen jejich vlastní prospěch a o samotného občana se zajímají jen pár měsíců před volbami. Pan Pilný zapomněl dodat, že na důchody by bylo, kdyby polistopadové vlády nerozkradly tento stát, ale jelikož zde postrádáme hmotnou odpovědnost politiků, tak o nějakém zadostiučinění můžeme jen snít.

A tak mám i já svůj sen, že věková hranice odchodu do důchodu se sníží a výše důchodů a mezd budou takové, aby lidé v České republice mohli spokojeně žít bez strachu jaká bude jejich budoucnost. Sním o tom, že přijde den, kdy bude v České republice přímá volba, odvolatelnost a hmotná odpovědnost politiků a všichni ti co se podíleli na rozkradení tohoto státu za to ponesou patřičnou odpovědnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…