Marková (KSČM): „Doktor“ Babiš uzdravuje jen svoji kapsu

24.07.2015 12:39

Podle neoficiálních informací se ministr financí Andrej Babiš (ANO) chystá prostřednictvím svých společností skoupit významnou síť lékáren a obsadit tak i tuto několikamiliardovou oblast zdravotnictví.

Marková (KSČM): „Doktor“ Babiš uzdravuje jen svoji kapsu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soňa Marková

Věřím, že jde o zprávu nepravdivou, která vznikla jen šumem při předávání informací, možná i pod vlivem nesnesitelných veder, které sužují v těchto dnech Česko. Jinak by totiž nastalo, minimálně pro české zdravotnictví, pořádné dusno a mimořádné horko by zažívala nejen Babišova případná konkurence. 

Pokud by se jednalo o pravdivé informace, znamenalo by to, že by si ministr financí do svého byznys impéria, ve kterém již vlastní řadu významných zdravotnických zařízení, připojil další podstatnou zdravotnickou oblast a stal se tak ještě silnějším hráčem na poli českého zdravotnictví. 

Pak by již bylo jednoduché odpovědět na otázku, proč on a jeho straničtí kolegové z hnutí ANO neustále okopávají kotníky současnému minstru zdravotnictví a proč vykřikují, že se ve zdravotnictví krade, všechno je špatně a oni by to dělali daleko lépe. Zajisté by zástupci z hnutí ANO zdravotnictví řídili lépe, minimálně proto, že jejich předseda v této oblasti výrazně podniká. A zřejmě by si i navzájem pomáhali. Smutný obrázek absolutního spojenectví politiky a byznysu, který snad nemá obdoby. Vlastně již má, bohužel.

Důkazem je učebnicová symbióza mezi hnutím ANO a jeho dceřiným holdingem Agrofert.

Ve zdravotnictví se pohybuji již řadu let. I přes omyly a závažná pochybení některých bývalých ministrů a politiků se dá o českém zdravotnictví říct, že je na dobré úrovni, a to především díky profesionálním lékařům, sestrám a ostatnímu personálu. Jde však o velmi křehký systém a nerada bych, aby hamižnost některých podnikatelů-politiků a jejich podnikatelské zájmy tento křehký systém zdravotnictví zničil a zadupal do země. Již teď se zdravotnictví potýká s celou řadou aktuálních i dlouhodobých problémů, které je potřeba naléhavě řešit.

Závěrem se nabízí otázka: Jak pomohlo hnutí ANO českému zdravotnictví? Andrej Babiš a jeho tým zatím dokázal jediné, chránit svoje zájmy a uzdravit maximálně svoji peněženku. Nic víc!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.