Marková (KSČM): Tato vláda opět neplní své sliby a chová se asociálně

29.11.2015 6:33

Které číslo je větší? 80 nebo 100? Podle aktuálních informací si prý osmdesát procent zaměstnavatelů nepřeje, aby byly zaměstnancům propláceny první tři dny nemocenské tak, jak to ve svém návrhu zákona prosazuje KSČM.

Marková (KSČM): Tato vláda opět neplní své sliby a chová se asociálně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soňa Marková

To jistě není překvapující zpráva. Co však je zarážející, je fakt, že ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Marksová prohlásila „...Podnikatelům jsem řekla, ať se nebojí, že to tato vláda nemůže bez jejich souhlasu protlačit.“

Tento výrok považuji za skandální a paní ministryně by měla okamžitě odstoupit nebo změnit název své strany na „asociální demokracii“. Koho vlastně zastupuje? Statisíce zaměstnanců, kteří jsou nuceni přecházet své nemoci nebo si brát při zdravotních potížích dovolenou zcela jistě ne. Sto procent zaměstnanců si naopak zrušení tzv. karenční lhůty přeje!

Paní ministryni a celou vládní koalici nezajímá ani osud nízko a středně příjmových zaměstnanců či matek samoživitelek, kteří posledních sedm let těžce doplácejí na neproplácení nemocenské. Tuto všeho schopnou vládu ČSSD, ANO a KDU – ČSL, která si ve svém přístupu k obyčejným lidem nijak nezadá s těmi bývalými pravicovými, zřejmě vůbec nezajímá ani budoucí negativní dopad na zdraví lidí a celý zdravotnický systém.

Tripartita nejsou jen zaměstnavatelé, ale také vláda a odbory. Právě odborová organizace by se měla nyní v zájmu zaměstnanců hlasitě ozvat a pomoci KSČM prosadit návrh zákona na znovu obnovení placení prvních tří dnů v nemoci.

Mgr. Soňa Marková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně zdravotnictví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…