Maršíček (KSČM): Budou změny u protikorupčního útvaru přínosem?

22.12.2013 15:00

Komentář Zdeňka Maršíčka, stínového ministra vnitra KSČM, k diskuzi o změně kompetencí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality.

Maršíček (KSČM): Budou změny u protikorupčního útvaru přínosem?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

V Policii ČR se opět chystají změny. V minulosti jsme již byly svědky pokusu o reformu policie, neuváženého zrušení finanční policie a mohl bych vyjmenovat další. K nejčastějším změnám dochází právě u Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK). Podle zpráv ze sdělovacích prostředků by se měl podle plánů vedení vzdát tento útvar svých dvou odborů pro boj s úplatkářstvím a závažnou hospodářskou trestnou činností ve prospěch Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Jedná se přitom o odbory, které jsou pro tento útvar stěžejní. Provádět tedy takto závažné zásahy do struktury tohoto útvaru bez předchozí analýzy je podle mého názoru nevhodné. Jedním z možných řešení by mohlo být přesunutí části kompetencí na ÚOOZ, tak jak navrhoval ministr vnitra Pecina. Tím by nebyly zásahy do struktury ÚOKFK tak drastické a zabránilo by se tím i možným negativním personálním dopadům.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice