Maršíček (KSČM): K programovému prohlášení vlády

11.02.2014 21:20

Stanovisko Zdeňka Maršíčka, stínového ministra vnitra KSČM, k návrhu programového prohlášení nové vlády.

Maršíček (KSČM): K programovému prohlášení vlády
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Vláda vypracovala návrh svého programového prohlášení, které již také bylo ve sdělovacích prostředcích zveřejněno. V resortu ministerstva vnitra mimo jiné vláda slibuje, že bude stabilizovat personální a ekonomickou situaci v bezpečnostních sborech. Bude podporovat další rozvoj Policie ČR, Hasičského záchranného sboru (HZS) a dalších složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Zaměří se na vytvoření potřebných personálních, materiálních, technických a organizačních podmínek připravenosti složek IZS pro jejich trvalou akceschopnost. Zlepší činnost jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí a bude klást důraz na následující bezpečnostní oblasti: Boj proti terorismu, extremismu, organizovanému zločinu, korupci a rasové nesnášenlivosti. Zajistí ekonomickou stabilitu České pošty a její další rozvoj.

S výše uvedeným lze jistě souhlasit, ale podobně jako v případě koaliční smlouvy je pouze obecně konstatováno, co vláda udělá, ale bez jakýchkoli konkrétních řešení. Nezbývá tedy než doufat, že ministr vnitra bude ve svém vystoupení v Poslanecké sněmovně konkrétnější a využije nově jmenovaných náměstků zejména pro oblast vnitřní bezpečnosti a také pro ekonomiku, kteří mu připraví návrhy na řešení, a dozvíme se, jak například chce docílit zlepšení vymahatelnosti práva. Jaké opatření bude nutné přijmout pro zvýšení kvality práce všech orgánů činných v trestním i občanském řízení. Jak zkvalitnit dodržování ústavního principu rovnosti občanů před zákonem. A to jak v otázkách obhajoby, tak v otázce trestní odpovědnosti a postihu. Jak chce dosáhnout tolikrát zmiňované a přitom nutné stabilizace personálního i strukturálního složení všech složek bezpečnostního systému. Zejména pak Policie ČR a zpravodajských služeb jako součásti zkvalitnění jejich práce zvláště v boji proti závažné trestné činnosti, násilné a hospodářské kriminalitě i korupci ve státních orgánech a organizovanému zločinu ve všech jeho formách.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.