Maršíček (KSČM): K výběrovému řízení policejního prezidenta

05.02.2014 20:21

Stanovisko Zdeňka Maršíčka, stínového ministra vnitra KSČM, k postupu nového ministra vnitra ve věci výběrového řízení na post policejního prezidenta.

Maršíček (KSČM): K výběrovému řízení policejního prezidenta
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Podle sdělení ministra vnitra Milana Chovance, policejní prezident Petr Lessy skončí v čele policie na konci února a do funkce se nevrátí ani Martin Červíček. Oba však zůstanou dále u Policie ČR. Bude vytvořena pozice statutárního náměstka, který bude až do výběru nového policejního prezidenta tento post zastávat. Policii tak bude řídit Tomáš Tuhý, který je náměstkem pro vnější službu. Výběr nového policejního prezidenta začne podle ministra vnitra již v březnu.

KSČM vnímá tyto kroky jako jediné možné řešení, na základě kterých dojde ke stabilizaci policejního sboru a nápravám chyb, ke kterým docházelo zejména za dob, kdy byl v čele ministerstva vnitra Radek John, ale zejména Jan Kubice.

Je tak vytvořen předpoklad, že bude zachována organizační struktura PČR – policejní prezidium, celorepublikové útvary a krajská policejních ředitelství. Bude zahájen nábor policistů s cílem získat kvalitní zájemce o službu v policii a bude provedena analýza, která se bude zabývat zejména obsazením či typizací základních organizačních článků služby pořádkové policie.

Smyslem policejní práce a náboru nových policistů musí být boj s kriminalitou a její prevence. To jsou také priority, které prosazuje v oblasti bezpečnosti KSČM.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…