Maršíček (KSČM): Petr Nečas nemá pravdu

17.03.2014 10:55

V minulých dnech expremiér Petr Nečas sdělil, že ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta, měl být v době loňského zásahu na Úřadu vlády odvolán. Nečas tvrdí, že ÚOOZ na dopadení pachatelů nemá žádnou zásadní zásluhu, ta že patří krajským ředitelstvím. Je zřejmé, že pan Nečas si asi spletl dobu.

Maršíček (KSČM): Petr Nečas nemá pravdu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Ano u ÚOOZ, zejména v době, kdy mu velel pan Kubice, problémy byly. Zejména vztahové, řada kvalitních detektivů odešla a obecně situace tehdy u útvaru nebyla dobrá. Na řadu věcí jsme tehdy jako poslanci bezpečnostního výboru upozorňovali. Škoda, že zájem tehdy o společné řešení nebyl zejména ze strany ODS. Situace u tohoto útvaru se postupně začal zlepšovat, když do funkce ředitele nastoupil Robert Šlachta. Situace se stabilizovala a útvar začal prokazovat i dobrých výsledků, které jsou zveřejněny i na stránkách ÚOOZ, ve formě výročních zpráv. Chtěl bych sdělit, že ÚOOZ se zabývá zejména násilnou kriminalitou, zločineckými strukturami, terorismem a extremismem, obchodem s lidmi, paděláním a závažnou majetkovou činností. Z toho tedy vyplívá, že boj s výrobou černého alkoholu, daňové trestné činy vůbec nepatří do působnosti ÚOOZ. Patří do kompetence Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK). ÚOOZ působil pouze v týmu Metyl, na základě rozhodnutí policejního prezidia a tady úspěchy prokazatelně měl. Veřejnost byla o tom také informována. Nejen na základě výše uvedeného jsem přesvědčen, že ÚOOZ  prokazuje pod vedením ředitele Roberta Šlachty velmi dobrých výsledků, a to i v ostatních výše uvedených oblastech, které do kompetence ÚOOZ patří. KSČM si cení práce těchto policistů, kteří bez ohledu na svůj volný čas, soukromí a mnohdy také s nasazením života obětavě plní své úkoly.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice