Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

27.04.2024 14:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Někteří odborníci tvrdí, že v oblasti regulace a cenzury je EU vůdčí silou, ale pokud jde o technologický pokrok, zůstává pozadu za ostatními. Zdá se, že zatímco jiné regiony rychle postupují kupředu, Evropa může ztrácet tempo a "vlak jí ujíždí". Otázky, týkající se svobody slova a boje s nepohodlnými názory, jsou nyní velmi aktuální.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 25978 lidí

Jak EU vyvažuje potřebu regulace a ochrany před dezinformacemi a zároveň udržuje prostor pro svobodné vyjadřování názorů? To je klíčová výzva, která vyvolává mnoho debat. K omezování svobody se dost nakláněla vláda, která nechala dokonce zrušit pár webů.

Situace kolem svobody slova je obzvláště komplikovaná. Na jedné straně je potřeba chránit občany před škodlivým obsahem, ale na druhé straně existuje strach, že přílišná regulace může vést k potlačení legitimních a důležitých hlasů.

Výsledek těchto diskusí a rozhodnutí, která budou učiněna, budou mít zásadní dopad na budoucí podobu svobody projevu v Evropě. V současnosti se zdá, že jsme ve stadiu, kdy se objevují "jenom stíny v mlze". Budeme muset pozorně sledovat, jak se situace vyvíjí, abychom pochopili, jaké kroky EU podnikne, a hlavně … jak to ovlivní její občany a jejich práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Na lobbisty si stát musí posvítit

7:17 Ministr Bartoš: Na lobbisty si stát musí posvítit

Poslanecká sněmovna v prvním čtení přijala návrh zákona o lobbování v České republice. Jeho cílem je…