Maštálka (KSČM): Další válečné ohnisko začíná doutnat

09.06.2015 8:23

Vláda Ruské federace vydala seznam nežádoucích osob pocházejících ze států Evropské unie. Tento seznam a čtyři česká jména v něm, včetně poslance Evropského parlamentu Jaromíra Štětiny či Karla Schwarzenberga, nejsou žádným překvapením.

Maštálka (KSČM): Další válečné ohnisko začíná doutnat
Foto: hns
Popisek: Europoslanec Jiří Maštálka

Tomuto kroku předcházela »černá listina« předložená Rusku Evropskou unií. A na této listině se bohužel nacházejí lidé, se kterými bychom se potřebovali oficiálně scházet v rámci práce Delegace výboru pro parlamentní spolupráci EU-Rusko. Kromě toho bylo jen otázkou času, kdy některým osobám z EU bude na ruské území zakázán vstup - a to pro jejich účast na různých akcích, řekněme, sporného charakteru, které pořádá centrální ukrajinská vláda. V souvislosti s tím došlo také k dosud snad nemyslitelnému paradoxu: zatímco někteří reálně uvažující Rusové nesmějí na Ukrajinu a do zemí EU, ukrajinský prezident nejen že pozval do země neblaze proslulého bývalého gruzínského prezidenta Saakašviliho a ihned mu udělil občanství, ale jmenoval jej také gubernátorem Oděské oblasti. S ohledem na založení a vlastnosti Saakašviliho - včetně nesporné psychické nevyváženosti - se lze domnívat, že tento člověk má za úkol radikalizovat politickou situaci na jihu Ukrajiny, v blízkosti tzv. Podněsterské republiky, která se nachází pod ruskou vojenskou kontrolou. Další ohnisko válečného konfliktu tak začíná podle mne doutnat.

Jiří MAŠTÁLKA, poslanec Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.