Matějka (Svobodní): Ani na chvíli jsem si nemyslel, že to někdy řeknu - Jestem Polakiem

21.01.2016 4:33

Nebyl jsem „Je suis Charlie“, „Je suis Paris“ nebo „Je suis France“. Platí u mě „I'm not Charlie“, „I'm not Paris“, „I'm not France“. Platí u mě „Je suis František Matějka“. Evropská komise ale nespí a nemůžu ani já.

Matějka (Svobodní): Ani na chvíli jsem si nemyslel, že to někdy řeknu - Jestem Polakiem
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Nebyl jsem nic z výše uvedeného proto, že to bylo podle mě pokrytecké a neřešilo podstatu věci. Bylo to manipulativně spojené s eurounijními elitami, odtrženými od reality. Podstatou těch sdělení byl totiž falešný boj za svobodu slova, kterou zezadu ti samí omezují. Zezadu navrhují, aby bylo omezeno držení zbraní občany, monitorována a zálohována elektronická komunikace, zajištěna identifikace každého na sociálních sítích, mazány nepohodlné příspěvky nebo odstraňovány nepohodlné články a stránky. Důsledky nelegální imigrace do Evropy bagatelizují a projevy občanů proti této politice trestají. V Německu už dokonce i vodními děly.

Jenže eurounijní elity zašly dál. Stalo se totiž něco, co nebylo v budovatelském plánu Bruselské pětiletky. Z demokratických voleb vzešla v Polsku vláda, která neskáče, jak Brusel píská. Poláci dali ve volbách jasně najevo, co si myslí o bývalé vládě, která se ohnula do předklonu víc, než byli ochotni unést. Vítěz voleb, který získal ústavní většinu, nebyl Polákům nijak neznámý. Je to jedna ze základních politických stran v Polsku s čitelnou politikou a voliči věděli, koho a proč volí. Je výsostným právem Poláků uspořádat si poměry tak, jak chtějí, a nikomu nepřísluší do toho kecat do té doby, dokud by snad svou politikou neohrožovali státy za svými hranicemi. A to se vážně neděje.

Na základě výsledků demokratických voleb zavádějí v Polsku taková opatření, která by Bruselu nijak nevadila, pokud by však skrze ně byla naplňována doktrína „více Evropy“. Vždyť řadu z těch věcí mají v jiných členských státech také, jen točí kormidlem tím pro Brusel správným směrem. Většinu nyní realizovaných změn si navíc ve skutečnosti připravily již předchozí polský parlament a vláda, které byly Bruselu nakloněny. Pokud by se po volbách nepřepsala polská politická mapa, byla by Evropská komise ticho. Jenže Poláci svobodně rozhodli jinak a stejný nástroj v rukou nové vlády není s prázdným a falešným „více Evropy“ kompatibilní.

Zatímco předseda Evropského parlamentu Martin Schulz mluvil o státním převratu, nasadila Evropská komise proti Polsku protektorátní politiku a zahájila proceduru, na základě které zkoumá, zda je Polsko stále ještě právní stát. Pokud dojde k závěru, že nikoli, hrozí odebráním hlasovacích práv Poláků v Evropské radě. Právě tady a teď platí dvojnásob slova Martina Niemöllera, kterými kritizoval úpadek německých intelektuálů v období před druhou světovou válkou, jen volně zkrácená a přizpůsobená dnešku:

V Evropě přišli nejdřív pro Poláky, kteří jen nesouhlasili s Bruselem,
A já jsem neřekl nic, protože jsem přece nebyl Polák;
A pak … přišli pro mne … a tehdy nezůstal nikdo, kdo by se mě zastal.

Nikdy jsem si ani na chvíli nemyslel, že někdy ustoupím z „Je suis František Matějka“ a řeknu, přestože nemám v Polsku žádné kořeny, „Jestem Polakiem“. A je to tady. Držím palce Polákům v této věci a věřím, že se postupem doby přidají i další národy a státy, než budeme držet minutu ticha za Evropskou unii a vrátíme se k hospodářské spolupráci suverénních států, bez Bruselského diktátu společných politik.

František Matějka,
místopředseda Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…