Matějka (Svobodní): Nepřítelem nejsou živnostníci, ale současná státní moc

29.10.2015 6:27

Vládě se podařilo vytvořit konflikt mezi zaměstnanci a zaměstnavateli a udělala z nich nepřátele. Proti ní by však měli stát vedle sebe, protože dojení a střih ovčí vlny provádí vláda na obou skupinách bez rozdílu.

Matějka (Svobodní): Nepřítelem nejsou živnostníci, ale současná státní moc
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Politické represe, které začaly už ve dnech únorového převratu, postupně zasahovaly stále větší okruh lidí, kteří byli označováni jako třídní nepřátelé. Po těch, které mohli komunisté považovat za své skutečné odpůrce, neboli funkcionářích demokratických politických stran, spolků a organizací, představitelích nekomunistické inteligence a studentech, označovaných za podlé vlastizrádce a imperialistické agenty, přišla řada na další obvykle celé sociální skupiny, jež nový režim potřeboval zastrašit nebo přímo zlikvidovat jako třídu: samostatně hospodařící rolníky, z nichž se stali kulaci, drobné živnostníky, řeholníky.“ Tolik citace z webu bojovniciprotitotalite.cz.

Přestože jsme daleko od táborů nucených prací a pomocných technických praporů, nemáme daleko k trestům bez soudu. Formy trestu jsou totiž různé. Když se podíváte na zákony, které z parlamentu lezou za poslední dekádu od nominálních komunistů a socialistů napříč politickými stranami bez rozdílu, jsou skupiny občanů trestány v podstatě každou chvíli. Že je to v souladu se zákony, vzniklými demokratickým procesem? Jistě. Jenže současná demokracie má ke skutečným občanským svobodám poměrně daleko. Tzv. elity si ji zprivatizovaly jako prostředek k ovládání lidu. Ukázkovým příkladem budiž uměle vytvořený spor mezi soukromými zaměstnanci a zaměstnavateli, aktuálně například skrze opatření, jakými jsou elektronická evidence tržeb, zákaz kouření v restauracích nebo kontrolní hlášení k DPH.

Živnostníci a malé právnické osoby jsou největším zaměstnavatelem v České republice v kategorii do 9 zaměstnanců. Na absolutním počtu všech zaměstnavatelů u nás se podílejí z více než 95 %. Zároveň jsou jednoznačně nejefektivnější ve svých výkonech. Malé a střední podniky u nás tvoří přes 99% všech ekonomicky aktivních subjektů. Podílejí se nejen z více než 60 % na celkové zaměstnanosti, ale také z více než 55 % na účetní přidané hodnotě v sektoru nefinanční sféry a domácností. Živnostníci a malé firmy jsou jedním z nejvýznamnějších hráčů při ekonomickém rozvoji společnosti i státu. Znakem jejich práce je vysoká produktivita a hlavní zdroj nových pracovních míst. Jsou však také velmi snadným cílem tzv. elit, protože se své míry svobody života nechtějí vzdát a zároveň nemají moc času na odpor. Nemají čas vyjít do ulic, protože musí makat - opravdu makat. Nebo spíše neměli.

Zítra je státní svátek a v ten den se historicky poprvé sejdou malí podnikatelé a živnostníci pod sochou Svatého Václava na Václavském náměstí v Praze. Je to poprvé, kdy se veřejně na náměstí symbolicky společně vzepřou současné státní moci. Té státní moci, která je obírá, a která paradoxně obírá také zaměstnance, když jim bere každý měsíc skrze daně z příjmů, pojištění, spotřební daně a DPH většinu toho, co vydělají. Každý měsíc. Zaměstnanci i soukromí malí zaměstnavatelé jsou na tom stejně. Stali se pro současnou státní moc takovými chovnými stanicemi skotu a ovcí, sloužící k dojení a stříhání vlny. Cílem zaměstnanců, přes veškerou snahu tzv. elit, by neměl být ještě menší chovný prostor své zaměstnavatele, ale naopak zrušení a likvidace chovných stanic, ve kterých se společně se zaměstnavateli ocitli.

Nepřítelem zaměstnanců nejsou zaměstnavatelé z řad malých podnikatelů a živnostníků. Společným nepřítelem je současná státní moc, která považuje občany z obou skupin jen za zdroj příjmů pro bezednou státní pokladnu, sloužící primárně k realizaci osobních plánů, které nemají se svobodou a prosperitou občanů nic společného. On totiž svobodný a prosperující občan, ať už je zaměstnavatelem nebo zaměstnancem, je největším problémem každého, kdo chce lidi znovu držet na uzdě. Přijďte 28. 10. 2015 v Den vzniku samostatného československého státu pod koně na Václavák v 14:00 i Vy. Je jedno, zda jste zaměstnanci či zaměstnavatelé. Jsme na jedné lodi.

František Matějka,
člen Republikového výboru Svobodných

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.