Matoušková (STAN): 500 kč na obyvatele. Jak budete hlasovat vy?

04.07.2020 14:23

Komentář na facebookovém profilu ke kompenzacím pro kraje

Matoušková (STAN): 500 kč na obyvatele. Jak budete hlasovat vy?
Foto: STAN
Popisek: Ing. Michaela Matoušková, MPA, členka předsednictva STAN

Pane poslanče Martine Kolovratníku (ANO) zaznamenala jsem, že chcete darovat každému občanu kraje 500 Kč na podporu cestovního ruchu v kraji. Předpokládám tedy, že pokud již nyní rozdáváte z krajských peněz, budou vaši zástupci v Zastupitelstvu Pardubického kraje hlasovat na srpnovém zasedání zastupitelstva pro návrh, který spolupředkládá naše radní Hana Štěpánová (STAN) pro Pardubický kraj jako zákonodárnou iniciativu kraje. V něm navrhujeme, aby stát poskytl 500 Kč ze státního rozpočtu na každého obyvatele kraje, tak jako poskytl kompenzaci obcím na zmírnění výpadku daňových příjmů v souvislosti s epidemií koronaviru. V předkládaném shodku státního rozpočtu na to jistě rezerva je. A Vy, jako poslanec za Pardubický kraj tento návrh dozajista podpoříte i v Poslanecké sněmovně. Vždyť jde o obyvatele nejen Pardubického kraje, že? My, zástupci STAN jak v Zastupitelstvu kraje, tak v Poslanecké sněmovně, budeme hlasovat PRO. Jak budete hlasovat vy za vaše hnutí?

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…