Matuška (STAN): Jihomoravský kraj chystá v Břeclavi změny v placení MHD

19.07.2020 8:39

V autobusech veřejné dopravy v Břeclavi bude možné nově platit bankovní kartou.

Matuška (STAN): Jihomoravský kraj chystá v Břeclavi změny v placení MHD
Foto: STAN
Popisek: STAN

Svojí bankovní kartou budou moci cestující zaplatit přímo u řidiče autobusu za jednorázovou jízdenku už od 15. srpna 2020, kdy budou v autobusech MHD nainstalovány nové terminály pro placení jízdného. Zaplatíte přiložením karty k terminálu a peníze za jízdné se automaticky odečtou z vašeho účtu. Za jízdenku koupenou bankovní kartou v autobuse zaplatí cestující 10,- Kč. Pokud bude platit hotovostí, zaplatí stejně jako dnes 20,- Kč.

Karty společnosti BORS budou moci cestující používat do 30. června 2021, kdy skončí vyjednané přechodné období pro souběžné fungování obou systémů. Po tomto datu se bude v MHD v Břeclavi jezdit pouze s elektronickými jízdenkami. Tzv. peněženky, které slouží pro jednorázové cesty, bude možné nabíjet do konce ledna 2021. Platba v hotovosti u řidiče zůstává zachována i do budoucna.

„Chceme, aby obyvatelé používali hromadnou dopravu co nejčastěji a auta nechávali doma, pokud to jde. Moderní systém má určitě své výhody, ale pro nás je hlavně důležité, aby změna proběhla hladce a přinesla cestujícím větší komfort. Věříme, že IDS JMK vychytá všechny mouchy a s pomocí Jihomoravského kraje bude přechod na nový systém placení bezbolestný,“ řekl místostarosta Břeclavi Jakub Matuška.

Nový systém odbavování cestujících v Břeclavi bude součástí Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK), kde bude možné koupit si v e-shopu krajské společnosti KORDIS jakékoli elektronické předplatní jízdenky (měsíční, čtvrtletní apod.). Časové jízdenky je zde možné nahrávat z pohodlí domova už nyní.

Od středy 15. července bude na břeclavském nádraží otevřeno kontaktní centrum společnosti KORDIS, kde mohou cestující osobně vyřídit vše potřebné. Další informace poskytne KORDIS také na telefonním čísle 543 174 317.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.